eur:
389.64
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Líbiai vihar. Forrás: X / The Libya Update
Nyitókép: Forrás: X / The Libya Update

Borzalmas pusztítást és rengeteg ember halálát okozta a vihar Líbiában

Legkevesebb 150 halálos áldozata van a Líbia keleti partjainál a hétvége óta pusztító viharnak, amely házakat és utakat is megrongált

Legalább 150 ember vesztette életét a Daniel vihar által okozott áradások miatt Líbia keleti részén, Dernában, Dzsabal el-Ahdar tartományban és al-Mardzs külvárosában - mondta az AFP francia hírügynökségnek Mohamed Maszúd, a bengázi székhelyű párhuzamos végrehajtó hatalom vezetőjének szóvivője.

A tripoli kormány ügyvezető miniszterelnöke, Abdulhamid Mohammed Dbeibah vasárnap bejelentette, hogy az állami intézményeket a károk és az áradások miatt a keleti városokban kialakult helyzet sürgős kezelésére utasította.

A Daniel vihar, amely a múlt héten Görögországra, Törökországra és Bulgáriára is lecsapott, több líbiai nagyvároson, köztük Bengázin, Beidán, al-Mardzson és Dernán is átsöpört.

A még hétfőn is tomboló vihar miatt a hatóságok vészhelyzetet jelentettek be, az iskolák és a boltok bezártak, kijárási tilalom lépett életbe.

Líbia négy nagy olajkikötőjét - Rász-el-Unúf, ez-Zuveitína, Brega és esz-Szidr kikötőit - már szombat estétől három napra lezárták.

Az ENSZ líbiai kirendeltsége közölte, hogy sürgős segélyt biztosítanak a helyi és országos mentési munkálatok támogatására.

A líbiai kormányhadsereg szóvivőjének közlése szerint hét katona eltűnt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×