eur:
389.3
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Dolgozó eltávolítja a Wagner Csoport logóját egy  irodaépület faláról, amelyben Jevgenyij Prigozsinnak, a Wagner zsoldoscsoport alapítójának vállalata több szintet is bérelt Szentpéterváron 2023. július 2-án. Ezen a napon a Patriot Media holding közösségimédia-oldalain Jevgenyij Zubarev, a RIA FAN hírportál igazgatója bejelentette, hogy a Prigozsin irányítása alatt álló orosz médiacsoport befejezi működését. Június 24-én Prigozsin vezetésével a zsoldoscsoport zendülés elíndítására tett kísérletet, de a lázadás még aznap vérontás nélkül ért véget.
Nyitókép: Anatolij Malcev

Rejtélyes Wagner-üzenet Prigozsin gépének lezuhanása előtt

Valmire készülhetett a Wagner a tragédia előtt.

"Sokan gondolkoznak most azon, hogy mit fog csinálni a Wagner csoport. Kezdünk. Számítsatok ránk” - mondja három maszkos, katonai felszerelést viselő alak egy tegnap éjjel készült videóban, melyet a Wagner csoporthoz köthető Telegram-csatornák publikáltak először, majd tovább osztotta őket több ukrajnai háborúval foglalkozó blog is.

Csupán a felvétel alapján nehéz ellenőrizni, hogy valóban Wagner-zsoldosok vannak-e - írja a Portfolio.

A lap emlékeztet arra, hogy a PMC tagjai alapvetően is nagyon ritkán viselnek bármilyen azonosítót és a civil piacon is beszerezhető felszereléseket hordanak.

A Wagner csoport nagy része Fehéroroszországban van és nincsenek nehézfegyvereik, így nem valószínű, hogy olyan volumenű katonai akciót tudnának kezdeni, mint amit a nyár elején láthattunk - teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×