eur:
379.06
usd:
348.73
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Dolgozó eltávolítja a Wagner Csoport logóját egy  irodaépület faláról, amelyben Jevgenyij Prigozsinnak, a Wagner zsoldoscsoport alapítójának vállalata több szintet is bérelt Szentpéterváron 2023. július 2-án. Ezen a napon a Patriot Media holding közösségimédia-oldalain Jevgenyij Zubarev, a RIA FAN hírportál igazgatója bejelentette, hogy a Prigozsin irányítása alatt álló orosz médiacsoport befejezi működését. Június 24-én Prigozsin vezetésével a zsoldoscsoport zendülés elíndítására tett kísérletet, de a lázadás még aznap vérontás nélkül ért véget.
Nyitókép: Anatolij Malcev

Rejtélyes Wagner-üzenet Prigozsin gépének lezuhanása előtt

Valmire készülhetett a Wagner a tragédia előtt.

"Sokan gondolkoznak most azon, hogy mit fog csinálni a Wagner csoport. Kezdünk. Számítsatok ránk” - mondja három maszkos, katonai felszerelést viselő alak egy tegnap éjjel készült videóban, melyet a Wagner csoporthoz köthető Telegram-csatornák publikáltak először, majd tovább osztotta őket több ukrajnai háborúval foglalkozó blog is.

Csupán a felvétel alapján nehéz ellenőrizni, hogy valóban Wagner-zsoldosok vannak-e - írja a Portfolio.

A lap emlékeztet arra, hogy a PMC tagjai alapvetően is nagyon ritkán viselnek bármilyen azonosítót és a civil piacon is beszerezhető felszereléseket hordanak.

A Wagner csoport nagy része Fehéroroszországban van és nincsenek nehézfegyvereik, így nem valószínű, hogy olyan volumenű katonai akciót tudnának kezdeni, mint amit a nyár elején láthattunk - teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×