eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 8. péntek Mária
A Wagner-csoport nevű orosz zsoldoshadsereg katonái elhagyják Rosztov-na-Donut 2023. június 24-én. Jevgenyij Prigozsin, a magánhadsereg vezetője az este folyamán visszarendelte embereit, akik, mint mondta, 200 kilométerre közelítették meg Moszkvát. A Wagner június 24-ére virradóra ellenőrzése alá vonta Rosztov-na-Donut azt követően, hogy a csoport alapítója a magánhadsereg táborai elleni csapással vádolta az orosz védelmi minisztériumot.
Nyitókép: MTI/EPA/Arkagyij Budnyickij

Megindult a Wagner? Ellentmondó hírek Fehéroroszországból

Fehéroroszországi források szerint augusztus 23-án este felszámoltak néhány Wagner-bázistábort, és a katonai magáncsoport tagjai konvojokat alkottak, hogy elhagyják az országot - írja egy ukrán lap.

"A konvojok valószínűleg az orosz határ felé tartanak" - olvasható a Kyiv Independent oldalán. A cikkben, amelyet csütörtök reggel tettek ki az internetre azt írják, hogy a fehérorosz kormány nem engedélyezte a zsoldoscsoport kivonulását.

Állítólag a fehérorosz különleges szolgálatok a határon próbálják feltartóztatni a konvojokat.

Arról Infostarton mi is beszámoltunk, hogy a gép lezuhanása után három maszkos, katonai felszerelést viselő alak egy tegnap éjjel készült videóban azt mondja: "Sokan gondolkoznak most azon, hogy mit fog csinálni a Wagner csoport. Kezdünk. Számítsatok ránk”

Az nem egyértelmű, hogy a pontosan mikor készült a felvétel és tényleg Wagner katonák láthatók rajta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 8. 16:50
×
×
×
×