eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
napernyő hőség kánikula időjárás nyár napsütés
Nyitókép: Pixabay

Új divat a hőségben a leégés ellen: arckini

Az országban a levegő hőmérséklete 35, a talaj 80 Celsius-fok fölé emelkedett.

A kínaiak minden lehetséges eszközzel igyekeznek megelőzni, hogy leégjenek a forróságban, ezért hordozható ventilátorokkal és testük minél nagyobb felületét beborító ruházattal védekeznek az ellen – írja a The Guardian. Egyesek olyan sapkát viselnek, amelyben beépített ventilátor is található.

Különösen népszerűvé váltak a arckinik – azok a teljes arcmaszkok, amelyeken lyukak vannak a viselő szemének és orrának –, a karok takarására szolgáló különálló ruhaujjak, valamint a széles karimájú kalapok és az UV-álló anyagból készült könnyű kabátok.

"A világjárvány előtti, két-három évvel ezelőtti állapothoz képest az idei év sokkal, de sokkal jobb eladásokat hoz. Az értékesítési volumen idén határozottan sokat emelkedett" – mondta egy kalapok értékesítésével foglalkozó eladónő.

Kelet-Ázsiában sok női kedveli a világos bőrt, a napvédő termékek a szomszédos országokban, például Dél-Koreában is népszerűek.

"Leginkább a bőrbetegségek, illetve a napfoltok kialakulása miatt aggódom" – mondta a 17 éves Li Hszüjen, aki édesanyjával arcmaszkban sétált Pekingben.

A kínai állami televízió szerdán olyan turistákról készült felvételt mutatott be, akik egy 80 fokos felszíni hőmérsékletet mutató hőmérő mellett szelfiznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×