eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pexels.com

A Netflix nagy szigora brutális eredményt hozott

A jelszómegosztás tiltása három hónap alatt 5,9 millió új előfizetőt hozott a streamingszolgáltatónak.

Ez háromszorosa annak, amire elemzők számítottak - írja a The Guardian.

A nagy média- és techcégek közül elsőként tette közzé második negyedéves eredményeit a Netflix, éppen akkor, amikor Hollywoodban a forgatókönyvírók után a színészek is sztrájkolni kezdtek.

A Netflix társvezérigazgatója, Ted Sarandos az eredményekkel párhuzamosan elárulta: el szerették volna kerülni a sztrájkot és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a munkabeszüntetési akció lezáruljon.

A Netflix 8,3 milliárd dolláros bevétel mellett 1,8 milliárd dolláros nyereséget ért el a második negyedév során.

Elemzők 2 millió új előfizetőre számítottak a jelszómegosztás tiltásának kapcsán: feltételezésük szerint ennyien lehettek azok, akik eddig ingyenesen használták a szolgáltatást, de most úgy döntöttek, hogy fizetnek a saját fiókjukért.

Ehhez képest az 5,9 millió friss előfizetés igen magas szám. A Netflixnek jelenleg 238 millió előfizetője van világszerte. Tavaly fennállása során először veszített előfizetőket a szolgáltató, ezután jó hír számára a nagy növekedés.

A cég becslése szerint 100 millió háztartás lehet érintett jelszómegosztásban.

A Deutsche Bank elemzői szerint a jelszómegosztás kivégzése nyereségnövekedést jelent a Netflix számára, de emellett széles és színes programkínálata is kedvező helyzetbe hozza.

Ezentúl tavaly a cég egyes piacokon bevezetett egy olyan előfizetéstípust is, amelyben reklámokat is elhelyez. A cég a napokban csökkentette ennek a legolcsóbb előfizetésének díját is Amerikában és az Egyesült Királyságban: 6,99 amerikai dollár, azaz 2370 forint ez jelenleg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×