eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: Pexels.com

A Netflix nagy szigora brutális eredményt hozott

A jelszómegosztás tiltása három hónap alatt 5,9 millió új előfizetőt hozott a streamingszolgáltatónak.

Ez háromszorosa annak, amire elemzők számítottak - írja a The Guardian.

A nagy média- és techcégek közül elsőként tette közzé második negyedéves eredményeit a Netflix, éppen akkor, amikor Hollywoodban a forgatókönyvírók után a színészek is sztrájkolni kezdtek.

A Netflix társvezérigazgatója, Ted Sarandos az eredményekkel párhuzamosan elárulta: el szerették volna kerülni a sztrájkot és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a munkabeszüntetési akció lezáruljon.

A Netflix 8,3 milliárd dolláros bevétel mellett 1,8 milliárd dolláros nyereséget ért el a második negyedév során.

Elemzők 2 millió új előfizetőre számítottak a jelszómegosztás tiltásának kapcsán: feltételezésük szerint ennyien lehettek azok, akik eddig ingyenesen használták a szolgáltatást, de most úgy döntöttek, hogy fizetnek a saját fiókjukért.

Ehhez képest az 5,9 millió friss előfizetés igen magas szám. A Netflixnek jelenleg 238 millió előfizetője van világszerte. Tavaly fennállása során először veszített előfizetőket a szolgáltató, ezután jó hír számára a nagy növekedés.

A cég becslése szerint 100 millió háztartás lehet érintett jelszómegosztásban.

A Deutsche Bank elemzői szerint a jelszómegosztás kivégzése nyereségnövekedést jelent a Netflix számára, de emellett széles és színes programkínálata is kedvező helyzetbe hozza.

Ezentúl tavaly a cég egyes piacokon bevezetett egy olyan előfizetéstípust is, amelyben reklámokat is elhelyez. A cég a napokban csökkentette ennek a legolcsóbb előfizetésének díját is Amerikában és az Egyesült Királyságban: 6,99 amerikai dollár, azaz 2370 forint ez jelenleg.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Az Európai Unió országai tudatosan törekednek arra, hogy féken tartsák a klímaváltozást okozó káros anyagok kibocsátását. Magyarország kibocsátását a globális skálán még statisztikailag is nehéz kimutatni, mégis komoly erőfeszítéseket tesz a klímasemlegesség eléréséért. Zay Balázzsal, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatójával beszélgettünk.

Megerősítették az Orbán-Trump találkozó időpontját

Orbán Viktor miniszterelnök március 7-én Washingtonban Kevin Roberts-szel, a leghíresebb amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage Alapítvány elnökével folytat panelbeszélgetést "az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatainak jövője" címmel, a magyar stratégiai gondolkodásról a kialakuló globális biztonsági, gazdasági és társadalmi konfliktusok korszakában - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×