eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Itt a teljes önvezetés: a Teslában már kikapcsolható korlátozás

Ha valaki a titkos beállítást aktiválja, nem fogja figyelmeztetni az autó önvezető módban, hogy időnként fogja meg a kormányt.

Az Autopilot vagy Full Self Driving funkciók használatakor a Tesla időről időre azt kéri a vezetőülésben ülőktől, hogy tegyék kezüket a kormányra – akinek elege van a nyaggatásból, az a CNBC cikke szerint véget vethet ennek.

Egy GreenTheOnly nevet használó biztonsági szakember fedezte fel, hogy egy titkos beálítás aktiválásával ezt meg lehet szüntetni. Ő maga Elon-módnak nevezte el ezt a beállítást, hozzátéve, ez nem a Tesla hivatalos megfogalmazása.

A Tesla ma még nem kínál teljes mértékben önvezető járművet. Elon Musk már 2016 óta ígéri, hogy ilyen autót szállít, azt állította, hogy egy Tesla 2017 végére képes lesz emberi beavatkozás autózni. Ezzel szemben máig is szükség van arra, hogy a Teslák vezetői készen álljanak arra, hogy bármelyik pillanatban fékezzenek vagy átvegyék az irányítást a kormány fölött.

Amikor valaki aktiválja az asszisztált önvezető módot, a kormánykeréken jelzés emlékezteti arra, hogy időről időre erősen meg kell fognia kormányt. Ha ezt nem teszi meg, az autó először hangjelzést ad, és ha ez sem elég, akkor kikapcsolja az önvezető funkciót, amely utána akár heteken át nem lesz elérhető a renitens felhasználó számára.

2022 decemberében Elon Musk azt mondta, bizonyos felhasználóknál 2023 januárjától deaktiválják ezt a funkciót, ám a dolog végül mégsem történt meg. Az Elon-módot felfedező szakember szeretne anonim maradni, annyit lehet tudni róla, hogy Tesla X-et vezet, és úgy véli, eddig csak a Tesla dolgozói tudhattak ennek a beállításnak a létezéséről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×