eur:
389.61
usd:
363.61
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pexels

Hollandiában már akkora a baj, hogy ingyen osztják a naptejet a hatóságok

Az országban rekord magasságba szökött a bőrrákos esetek száma.

Az ingyen naptejhez iskolákban, egyetemeken, fesztiválokon, parkokban, sportlétesítményekben és egyéb köztereken lehet majd hozzáférni a kormány tájékoztatása szerint - írja a The Guardian.

Az akcióval a cél az, hogy mindenki hozzáférhessen fényvédőkhöz, azok ára vagy a beszerzés logisztikája ne akadályozhasson meg senkit abban, hogy használja ezeket.

A kampányhoz hasonlít ahhoz az akcióhoz, melyet Ausztráliában hirdettek meg, s amely arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy viseljen pólót, használjon fényvédőt és fejére tegyen kalapot, ha erős a napfény.

A hollandok saját akciójuktól azt remélik, hogy megkérdőjelezhetetlen szokássá tehető vele a napvédő használata.

Az akció egy Breda városban rendezett fesztiválon indult el.

Egy kórház és állami egészségügyi szolgáltatók dolgoznak azon is, hogy országszerte 120 iskola kapjon naptejet annak keretében: a pandémia alatt fertőtlenítőszert adagoló automatákba most naptejet tesznek.

Az akció hátterében az áll, hogy az elmúlt években rekord magasságba ugrott a bőrrákos esetek száma, a betegséget pedig napvédő használatával lehet a legjobban kivédeni. A gyerekeket már kiskoruktól rá kell szoktatni a fényvédő krémek rutinszerű használatára.

Európa-szerte 20 éve nő a bőrrákos esetek száma. Németországban a 2001-es értékhez képest 2021-re 55 százalékkal ugrott meg a bőrrákból fakadó halálozások száma. Ha sikerülnek visszaszorítani a bőrrákos megbetegedések számát, az komoly megtakarítást is jelenthet az országok számára egészségügyi költségek terén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×