eur:
388.78
usd:
361.59
bux:
68076.75
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pexels

Szervezkednek a Los Angeles-i sztriptíztáncosok

Egy hollywoodi sztriptízbár alkalmazottjai több mint egy éven át harcoltak a szakszervezetért.

A táncosok 15 hónapja harcoltak szakszervezet létrehozásáért: a Star Garden Topless Dive Bar tulajdonosai mostanra nyugodtak bele, hogy alkalmazottjaik érdekképviseleti szervezetet alakítsanak - írja a BBC.

A táncosok jobb fizetésért és juttatásokért, egészségügyi ellátásért és biztonságosabb munkahelyi körülményekért küzdenek. A klub mind a 17 táncosa egyetértett a szakszervezet megalakításával.

A szavazás után többen ujjongtak és sírtak. A táncosok az Actor's Equity Associationhöz csatlakoznak: a szakszervezet 51 ezer szórakoztatóipari munkavállalót képvisel.

"A sztriptíztáncosok is a szórakoztatóipar dolgozói. Bár munkájuk egyes elemei egyedülállóak, alapvetően előadóművészek, és sok közös vonásuk van a többi Equity-taggal, akik a megélhetésükért táncolnak. Minden munkavállaló, aki szakszervezetet akar, megérdemli a szakszervezetet" - mondta Kate Shindle, az Actors' Equity elnöke egy nyilatkozatban.

Az Actors' Equity szerint a Star Gardenben dolgozók azért kezdtek szervezkedni, mert a vendégek irányából visszaélések érték őket, és a vezetőség sem bánt jól velük. A csoport jelenleg az egyetlen topless klub, olyan táncosokkal, akik szakszervezethez csatlakoztak az Egyesült Államokban, de nem ők az elsők. 1997-ben a San Franciscó-i Lusty Lady dolgozói megalakították az Exotic Dancers Uniont - a szórakozóhely azonban 2013-ban bezárt.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×