eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 3. szombat Klotild
Ukrán katonák orosz állásokat készülnek aknavetővel lőni a donyecki régióban fekvő, ostromgyűrűben lévő Bahmutban 2023. március 8-án.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Nyitott koporsóval búcsúztak a kárpátaljai alezredestől

Több ismerős és rokon is gyászba borulva búcsúzott a férfitől, akit mindannyian nemzeti hősként tisztelnek.

Az utóbbi időben egymást érik a temetések a Kárpátalján – írja a ripost.hu.

Legutóbb a 49 éves alezredest, Leonyid Derbakot búcsúztatták el Ungváron. A férfi már nyugállományban volt, a háború kitörésekor azonban maga jelentkezett a seregbe, ahol egészen addig szolgált, mígnem halálos sebet nem kapott a bahmuti fronton.

Nyitott koporsóban, gyászolók tömege előtt ravatalozták fel a főtéren,

majd testét ukrán lobogóval borították be. A temető felé haladó gyászmenet előtt némán, térdet hajtva nyilvánítottak részvétet a város lakói, ahogyan a helyi rendőrség és katonaság tagjai is.

Majd egy újabb kárpátaljai férfi haláláról számoltak be:

Az 51 éves nagybocskói Joszip Strempel Luhanszknál harcolt.

A Nagybocskói Önkormányzat közleményben búcsúzott a férfitől, akit nemcsak falujában, hanem egész Kárpátalján gyászolnak és hősként tisztelnek.

"Nagybocskó egyik lakosát ma megölték a luhanszki régióban történt harcok során. A hős már a kezdetektől fogva szembeszállt az ellenséggel, és az utolsó lélegzetvételig bátran harcolt" – írták. Hozzátették: az egész település fejet hajt a férfi előtt.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Amerika szerint Oroszország már Ukrajnában is csak a második legerősebb, Melitopolt és Bergyanszkot támadják az ukránok - Háborús híreink szombaton

Amerika szerint Oroszország már Ukrajnában is csak a második legerősebb, Melitopolt és Bergyanszkot támadják az ukránok - Háborús híreink szombaton

Megkezdődött az ukrán erők kiképzése az amerikai Abrams tankokon, ezzel együtt Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere pénteken kijelentette, hogy az Egyesült Államok Ukrajnával és más szövetségeseivel azon dolgozik, hogy konszenzust építsenek ki a háború befejezése érdekében. A külügyminiszter beszédében lekicsinyelte az orosz hadsereg képességeit. Ukrán rakétatámadás érte Melitopolt és Bergyanszkot, miközben a Wagner-csoport új feladatot kapott Bahmutban. Nagy-Britannia támogatja Ukrajna NATO-hoz való csatlakozását, bár a politikai realitás az, hogy Ukrajna nem csatlakozik a NATO-hoz addig, amíg háborúban áll Oroszországgal. Az ukránok által támogatott orosz lázadó csoportok elmondása szerint továbbra is harcolnak az oroszországi Belgorod régióban, annak ellenére, hogy Moszkva csütörtökön azt állította, hogy visszaverte a támadást.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×