eur:
389.3
usd:
364.22
bux:
68189.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Wagner zsoldos sereg felvarrója. Forrás:Twitter/Blackrussian
Nyitókép: Forrás:Twitter/Blackrussian

Kalapáccsal végezhetett ki egy újabb árulót a Wagner-csoport

A csoport Telegram-csatornáján jelent meg a videó, melyen úgy tűnik, egy volt katonájukat, aki megadta magát az ukránoknak, brutálisan megölik.

A Grey Zone, azaz szürke zóna nevet viselő Telegram-csatornára feltöltött felvételen látható férfi bemutatkozik, illetve beszél arról is, hogyan lett a Wagner-csoport tagja.

A videót kísérő szöveg szerint neve Dmitrij Jakuscsenko. A 44 éves férfi négy nappal azután adta meg magát az ukránoknak, hogy a Wagner tagja lett – írja a BBC.

Nem az első ilyen kivégzés

A Wagner-csoport három hónapja már közzétett egy hasonló, kalapácsos kivégzésről készített felvételt. A magát magán katonai alakulatnak nevező Wagner

2014-ben alakult meg a Krímben,

azóta Szíriában, Afrikában és Ukrajnában is feltűntek harcosai.

Több ezer katonája vesz részt jelenleg is az Ukrajnában zajló háborúban. A Wagner-csoport neve a brutalitással és háborús bűnök vádjával forrt össze. A videó leírása a nyugalom megzavarására alkalmas részleteket tartalmaz: ha erre nem kíváncsi, ne olvassa tovább cikkünket.

Tárgyalásnak nevezik a gyilkosságot

A most az internetre feltöltött videó első felében Jakuscsenko ukrán fogságban látható: az Espreso.TV ukrán csatorna felvételén beszél arról, hogy a Krím néhány éven belül visszakerülhet ukrán fennhatóság alá. A kép mellett közölt szöveg szerint a férfit korábban gyilkosság miatt börtönözték be, a fogságból csatlakozott a Wagner-csoporthoz.

A következő képeken azonban már egy pincében ül, a fejét kőfalnak támasztott építési törmelékhez ragasztották. Mögötte kalapácsos férfialak áll. Egy felirat a jelenetet "árulásért folyó pernek" nevezi.

Másodpercekkel a gyilkosság előtt Jakuscsenko valószínűleg arról beszél, hogyan fogták el, miután disszidált – elmondja, hogyan ütötték fejbe támadók az ukrajnai Dnyipro városában.

Elvesztette az eszméletét, majd később a pincében ébredt fel, ahol azt mondták neki, hogy bíróság elé állítják.

Miután lesújt rá a kalapács, a kép elhomályosul, a férfi hátraesik. További kalapácsütések után "a bírósági ülést berekesztem" felirat jelenik meg.

Cinikus kommentárral töltötték fel a videót

A Wagner-csoport szarkasztikus kommentárokkal látta el a videót, amelyek a korábbi kalapácsos kivégzésükre utalnak: Jevgenyij Nuzsin szintén a börtönből került kötelékükbe.

"Ahogy korábban kollégája, Jevgenyij Nuzsin, ő is elkapta ugyanazt a betegséget, amely miatt az ukrán városokban – korábban Kijevben, most Dnyipróban – elveszíti az eszméletét az ember, majd az utolsó bírósági tárgyaláson egy pincében ébred fel" – áll a bejegyzésben.

Az nem derül ki a videóból, mikor és hol készült.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×