eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Deutsch Tamás, a FIDESZ-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Semmilyen valóságalapja sincs - szakértő egy brüsszeli kijelentésről

Budapest és Brüsszel önkormányzata által szervezett Városok a jogállamiságért című brüsszeli konferencián sajtóbeszámolók szerint azt állította egy EP-képviselő, hogy a magyar kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak. Mondatai hatalmas vihart kavartak, a magyar kormány is reagált rá. A képviselő is visszakozott.

Aki az unió és a NATO szövetségi rendszerén belül bizalmatlanságot kelt a szolgálatokkal szemben, az bűnt követ el. Ez nem bűncselekmény, ez súlyos bűn – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Horváth József. Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője annak kapcsán beszélt, hogy Gwendoline Delbos-Corfield a Budapest és Brüsszel önkormányzata által szervezett Városok a jogállamiságért című konferencián sajtóbeszámolók szerint azt állította: a magyar kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak.

Ma Magyarország konkrét veszélyt jelent. Először is azért, mert van egy hely, Budapest, ahol az orosz befolyás továbbra is létezik. Évek óta tudjuk, hogy a kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak - fogalmazott a francia zöldpárti EP-képviselő.

A biztonságpolitikai szakértő azt is mondta, hogy "ebben a felfokozott háborús légkörben mindenki sokkal feszültebb, s így előfordul az, hogy butaságokat mondanak politikusok is. Azt gondolom, hogy ezeket nem szabad összekeverni egy Magyarországot szándékosan lejárató információs dömpinggel, amelynek része volt ez a Delbos-Corfield-féle történet".

A történtek kapcsán Gál Kinga és Deutsch Tamás levelet írt Roberta Metsolának, az EP elnökének. A Fidesz két, európai parlamenti képviselője hangsúlyozta: Gwendoline Delbos-Corfield a Magyarországot érintő példátlanul durva, botrányos kijelentése miatt alkalmatlanná vált az EP magyarországi jelentéstevői posztjára. Erről az Infostarton is részletesen beszámoltunk.

Deutsch Tamás a Hír TV-ben szerdán arról beszélt, hogy Delbos-Corfield egy olyan magyar közpénzből, a fővárosi önkormányzat által szervezett konferencián beszélt badarságokat, amely arról szólt,

hogyan lehet hazugságok, rágalmak, gyalázkodások, csúsztatások keretében ártani Magyarországnak.

A Fidesz EP-képviselőcsoportjának vezetője szerint ez akkora túlzás volt, hogy még a francia képviselőnek is el kellett ismernie: „túltolta a biciklit”, emiatt pedig vállalnia kell a politikai felelősséget.

Az EP-képviselő nyilatkozatára a Miniszterelnökséget vezető miniszter is reagált a csütörtöki Kormányinfón. Gulyás Gergely kijelentette, a náci és a kommunista beszédhez hasonló, amelyet Gwendoline Delbos-Corfield folytatott.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×