eur:
395.04
usd:
371.3
bux:
66155.56
2024. április 16. kedd Csongor
Amerikai M1A2 Abrams harckocsi. Forrás:Twitter/TheLvivJournal
Nyitókép: Forrás:Twitter/TheLvivJournal

Vérdíjat tűztek ki az oroszok a nyugati tankokra

Több millió rubel üti a markát annak, aki elsőként lő ki Ukrajnában egy Abrams, vagy egy Leopard 2 tankot.

Az olajkutak felszerelésére szakosodott Fores nevű orosz vállalat pénzjutalmat tűzött ki az Ukrajnában megsemmisített vagy elfogott Abrams és Leopard harckocsikért, amelyeket a nyugati országok ígéretek Kijevnek - írja a napi.hu az orosz Meduza portálra hivatkozva.

Az olajcég öt millió (25 millió forint) rubelt kínál annak, aki szétlő egy nyugati páncélost. Több más orosz nagyvállalat vezetése is vérdíjat tűzött ki az Abramsekre és Leopardokra. Ők 10 millió rubelt ajánlottak egy harcképtelenné tett páncélosért.

Ennél szerényebb jutalmat ajánlott a Transzbajkál terület vezetője, Alekszandr Oszipov.

Ő egy kilőtt Leopard 2-esért három, míg egy ilyen elfogott tankért egy millió rubelt kínál. Sajátos módon az amerikai tankok Oszipovnak kevesebbet érnek. Egy elpusztított Abramsért másfél egy zsákmányolt páncélosért pedig fél millió rubelt fizetne.

Összehasonlításképpen: az orosz kormány három millió rubelt ad minden Ukrajnában megnyomorodott katonának. Az elesettek családja pedig öt millió rubel kártérítést kap, amiért Oroszország bizonyos vidékein akár egy lakást is lehet venni.

Vagyis az oroszok egy katonájuk életével azonos értékűnek tekintik a nyugati tankokat.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:47
×
×
×
×