eur:
389.62
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay.com

Kárpátalján alig van áram, a villanyszámlák azonban emelkedtek, hogyan?

Ukrajna legnagyobb energiaipari magánbefektetője szerint ennek egyik oka a megnövekedett fogyasztás az áramellátás helyreállítása után.

A Yasno cég közölte: az orosz ágyúzás miatti hosszú távú áramhiány ellenére a könyvelésben szereplő összegek változatlanok maradnak, sőt néha még nagyobbak is. Ennek oka, hogy a fogyasztók nem továbbítják idejében az óra állását – írja a kárpáthír.com.

"Ha az ügyfél nem adja át az óramutató állását az illetékes cégnek, akkor az áram mennyiségét az átlagos napi fogyasztás alapján határozzák meg. Ez a számítás a korábban rögzített mutatókon alapul" – közölte a Yasno. Így előfordulhat, hogy a számlán szereplő összeg nem felel meg az ügyfél elvárásainak, még akkor sem, ha áramszünet miatt csökkent a havi fogyasztása.

"Ebben a helyzetben

az egyetlen megoldás a leolvasások időben történő átadása.

Ekkor a számla a lehető legpontosabb lesz, és az ügyfél csak a felhasznált kwh-ért fizet" – hangsúlyozta a cég.

A másik ok a megnövekedett fogyasztás lehet az áramellátás helyreállítása után. Ha az áram visszakapcsolása után azonnal több nagy teljesítményű elektromos készüléket is bekapcsolnak egyszerre, akkor a háztartások kompenzálhatják a leállás során megtakarított áram mennyiségét. Ennek megfelelően a hónap végén az ügyfél ugyanannyi áramot használ fel, mint a kimaradás nélküli időszakokban.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×