eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Fotó: YouTube/Laikrodis
Nyitókép: YouTube/Laikrodis

Robbanás történt egy litván gázvezetéken, még vizsgáljok, hogy történt-e szabotázs - videó

Robbanás történt egy Litvániát és Lettországot összekötő gázvezetéken az észak-litvániai Pasvalys régióban. Úgy tudni, hogy senki sem sérült meg, de egy közeli falu lakóit kimenekítették.

"A robbanást követően 50 méteres lángoszlop emelkedett a magasba. Az előzetes jelentések szerint nincsenek áldozatok vagy sérültek" - mondta Povilas Balciunas, a járási közigazgatás vezetője az LRT litván közmédiában.

A helyi hatóságok evakuálják a gázvezetéktől mintegy fél kilométerre fekvő Valakeliai település lakóit. "Buszokat küldtek. Két iskolát készítettek elő az emberek fogadására" - mondta az igazgató. Elmondása szerint nincs pánik, és a helyzetet ellenőrzés alatt tartják. Valakeliai falu, ahol körülbelül 250 ember él, 4 kilométerre van a járási központtól.

Ezen a szakaszon két párhuzamos gázvezeték szállítja a gázt Litvánia északi részébe és Lettországba. Csak az egyik vezeték sérült meg, a másik sértetlen maradt.

A litván Amber Grid gázszállító vállalat szóvivője közölte, hogy vizsgálják a robbanás okát.

Az LRT által közzétett videón látható volt, hogy tűz tombol a területen.

Fotónk a videóból való.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×