eur:
394.65
usd:
369.73
bux:
65705.08
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A biztonsági erők tagja kísér egy hozzátartozót a texasi Uvalde város Robb Általános Iskolájánál, amelyben egy tizenéves tüzet nyitott 2022. május 24-én. A 18 éves Salvador Ramosként azonosított támadó legkevesebb tizennégy diákot és egy tanárt lőtt agyon.
Nyitókép: MTI/AP/The San Antonio Express-News/William Luther

Nem tanul Amerika – Gyerekek ezreit lőtték meg idén fegyveresek

Öt nappal év vége előtt 6023-ra emelkedett a lövöldözésben meghalt vagy megsérült amerikai gyerekek száma.

A 2014 óta a Gun Violence Archive által vezetett statisztikák szerint soha nem volt még ennyi 18 év alatti áldozata a fegyveres erőszaknak Amerikában. Tavaly 5708 gyermek sérült meg vagy hunyt el fegyver által.

A 12 év alatti halálos áldozatok száma legalább 306, a 12-18 év közti áldozatok pedig 1323-an vannak. 2014-ben, az adatrögzítés első évében ez a szám mindössze 2859 volt - írja az ABC News.

A 2022-es gyermeklövöldözések halálos áldozatai közt van 19 diák is, akik mindannyian 12 évnél fiatalabbak voltak. Mindannyiukat a texasi Uvalde-ban található Robb általános iskolában történt tömeges lövöldözésben ölték meg.

Az egyik legfiatalabb áldozat az 5 hónapos Cecilia Thomas volt,

akit egy június 24-i lövöldözés során lőttek fejbe, miközben egy autóban ült Chicagóban.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Ezeket az autókat veszik most a leginkább Európában

Ezeket az autókat veszik most a leginkább Európában

Bár az év első két hónapja jól indult az európai autópiacon, a március belerondított a növekvő szériába, hiszen az évben először regisztráltak csökkenést az EU-ban - derült ki az ACEA legfrissebb autópiaci statisztikáiból. Bár a nagy autópiacok kivétel nélkül visszaestek, Magyarországon az eladások márciusban is jelentősen tudtak bővülni, elsősorban az elektromos autó támogatási programnak köszönhetően, amely megdobta a teljesen elektromos és hibrid járművek értékesítési számait. Eközben EU-s szinten továbbra is azt látjuk, hogy a benzines és a dízeles autókat veszik a leginkább, de egyre inkább törnek előre a hibridek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×