eur:
389.61
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Twitter/julius geiler

Túszokat ejtettek egy drezdai bevásárlóközpontban, két embert kiszabadítottak - fotó, videó

Kezdetben kaotikus helyzet alakult ki. Az embereket kimenekítették, a szomszédos karácsonyi vásárt bezárták, és rengeteg rendőr érkezett a környékre.

Túszokat ejtettek Drezda egyik bevásárlóközpontjában szombat délelőtt - közölte a helyi rendőrség.

Az Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpontban kialakult helyzet "átláthatatlansága" miatt jó ideig nem derült ki, hány embert ejtettek túszul. A bevásárlóközpontot azonnal kiürítették, a téren zajló karácsonyi vásárt bezárták. A belvárosi közúti- és tömegközlekedést is korlátozták.

A Bild című német napilap beszámolója szerint egy fegyveres ember agyonlőtt egy nőt, ezután berontott az egyik helyi rádióállomásra. Itt több lövést is leadott, s ezt követően menekült be a bevásárlóközpontba, ahol több embert is túszul ejtett.

A Radio Dresden nevű rádióállomás honlapján megerősítette a hírt, mely szerint reggel fél 9 órakor irodájukba egy fegyveres rontott be és többször is elsütötte fegyverét.

Hatósági beszámolók szerint a rendőröknek nem sokkal déli 12 óra után sikerült telefonos kapcsolatot létesíteni a gyanúsítottal, aki elbarikádozta magát az Altmarkt-Galerie egyik helyiségében.

Később egy rendőrségi tisztviselő arról beszélt, hogy a túszejtőt elfogták, és a rendőrök két embert – a bevásárlóközpont egyik dolgozóját és egy gyereket – kiszabadítottak, mindkettőt sértetlenül. Tudósítások szerint úgy hírlik, hogy az elkövető mentálisan sérült, illetve hogy az eset összefügg azzal, hogy reggel egy nő holttestére találtak egy családi házban, és vélhetően a 40 éves fia a gyanúsított, aki a túszokat ejtette.

A rendőrség később megerősítette, hogy a műveletek összefüggenek.

Délután a drezdai rendőrség a Twitteren azt írta: "a gyanúsított a műveletben meghalt. A 40 éves férfi halálos sérüléseket szenvedett, miközben a túszokat kiszabadították". Azt is közölték, hogy a túszok sértetlenek.

A rendőrség egyelőre nem válaszolt arra, hogy a férfit a rendőrök ölték-e meg vagy a saját maga okozta sérülésekbe halt bele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×