eur:
388.61
usd:
361.13
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök beszél az auschwitz-birkenaui haláltábor felszabadulásának 75. évfordulójára szervezett Holokauszt Világfórumon a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet és Emlékmúzeumban 2020. január 23-án
Nyitókép: MTI/EPA/AFP/Emmanuel Dunand

Izraeli választások: Benjamin Netanjahut fogják felkérni a kormányalakításra

Likud párt elnöke korábban 12 évig folyamatosan ült a kormányfői székben.

Jichák Hercog izraeli államelnök Benjamin Netanjahut, a Likud párt elnökét fogja felkérni kormányalakításra vasárnap, miután az összes, a múlt keddi parlamenti választáson bejutott párt megtette javaslatát – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet pénteken.

A jobboldali-vallásos tömb 64 képviselője támogatta Netanjahu kormányfőjelöltségét,

szemben a centrista Van jövő párt élén álló Jaír Lapidot támogató 28 jövendő képviselővel. A többi párt 28 képviselője tartózkodott jelölt megnevezésétől.

Jichák Hercog elnöki hivatala már bejelentette: vasárnap Netanjahut fogja felkérni Izrael 37., és Netanjahu hatodik kormányának megalakítására, hogy ezzel véget érjen az évek óta tartó politikai káosz.

Benjamin Netanjahu korábban 12 évig folyamatosan ült a kormányfői székben, tavaly nyáron azonban egy nyolcpárti, sokszínű, de törékenynek bizonyult koalíció kiszorította a kormányfői rezidenciából. Visszatérése előtt négy parlamenti választáson nem tudott kormányzó többséget biztosítani, vagyis megszerezni legalább 61 képviselő támogatását a 120 tagú izraeli parlamentben, a kneszetben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×