eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Twitter

Napokon át kapaszkodott bójába egy brit kajakozó a Doveri szorosnál

Kajakja felborult, egy holland halászhajó mentette ki.

A kapitány véletlenül pillantotta meg a férfit, aki őrülten hadonászott evezőjével - Teunis de Boer szerint egyértelmű volt, hogy a férfi nagy bajban van.

Miután a hajó fedélzetére került, a férfinak innivalót és csokoládét adtak a matrózok, majd a francia hatóságok légi úton kórházba szállították.

A BBC cikke szerint a francia partoktól néhány kilométerre nyugatra találtak rá a kajakozóra csütörtökön délután. A hajó kapitánya épp azt ellenőrizte, nem közelítik-e meg túlságosan a bóját, amikor felfedezte a pórul járt férfit.

"Felemeltem a távcsövet, és láttam egy fiatalembert, aki fürdőnadrágban integetett nekünk, mint egy őrült" - mondta a De Telegraaf honlapnak. Ezután mentőövet dobtak neki és fedélzetre húzták.

A férfi tele volt zúzódásokkal, elmondása szerint úgy maradt életben, hogy kagylókat kapart le a bójáról, emellett pedig apró rákokat és hínárt evett.

Mivel kiszáradt és kihűlt, a legénység takarókba burkolta. A franciák később helikopterrel Boulogne-ba vitték kivizsgálásra.

Az nem tiszta, pontosan mennyi időt töltött a bóját ölelve: saját elmondása szerint 12 napot volt vízen, a francia hatóságok szerint viszont 48 órával megtalálását megelőzően hagyhatta el a kikötőt Doverben.

A szorost átszelni szándékozókat a hatóságok figyelmeztetik a vállalkozás veszélyes mivoltára: naponta több mint 400 hajó szeli itt át a vizet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×