eur:
389.69
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Kijev, 2022. október 17.Tűzoltók fékezik meg dróntámadás után egy lakóépület lángjait Kijevben 2022. október 17-én. A Reuters értesülése szerint egy belvárosi vasúti pályaudvar közelében rongálódtak meg lakóházak, több helyen tűz ütött ki. A csapásokat a reggeli csúcsforgalom idején hajtották végre.
Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Orosz légicsapások Ukrajna-szerte

Legalább ketten meghaltak a Kijevet ért rakétacsapásban. Az ország valamennyi régiójában légiriadót rendeltek el.

Legkevesebb két halálos áldozata van a Kijev egyik energia ellátó létesítményét ért orosz támadásnak. Robbanásoknak van még egy sebesült áldozata is. A BBC azt jelentette, hogy a város egyika Dnyeper partján álló erőművéből füst gomolyog.

Volodimir Zelenszkij szerint az elmúlt nyolc nap alatt az orosz légicsapások óriási pusztításokat okoztak. Az ukrán elnök Twitter üzenetében azt írta:

"Október 10. óta Ukrajna villamos erőműveinek 30 százaléka elpusztult, ami tömeges áramkiesést okozott az egész országban. Nincs már lehetőség Putyinnal (az orosz elnökkel) tárgyalni".

Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Telegram-csatornán bejelentette, hogy részlegesen korlátozzák a víz- és áramszolgáltatást az ukrán fővárosban az alapvető energetikai infrastruktúra két létesítményének megrongálódása miatt. Mint írta, a helyszínen a balesetelhárító mentőszolgálat munkatársai dolgoznak. Arra kérte a fővárosi lakosokat, hogy a lehető legtakarékosabban használják a villanyáramot és a vizet.

Az ukrán média robbanásokról számolt be a dél-ukrajnai Dnyipróban, Krivij Rihben és Mikolajivban is. A régióban áramszünet volt.

Dnyipróban két energetikai infrastrukturális létesítményt súlyosan megrongáltak a robbanások.

Mikolajiv kikötővárosban rakéta csapódott be egy lakóházba a hajnali órákban - mondta el a Reuters hírügynökségnek egy szemtanú. A rakéta teljesen megsemmisítette a belvárosi épület egyik szárnyát, hatalmas krátert hagyva maga után. A tűzoltók egy férfi holttestét emelték ki a romok közül - tette hozzá a nyilatkozó. Az épület lakói az alagsorban húzódtak meg, amikor a rakéta becsapódott.

Kijev, 2022. október 17.
Drón repül Kijev felett 2022. október 17-én. A Kijevet és más ukrán városokat ért orosz dróntámadásokban legkevesebb két ember vesztette életét.
MTI/EPA/Szerhij Sesztak
Drón repül az ukrán főváros felett 2022. október 17-én. A Kijevet és más ukrán városokat ért orosz dróntámadásokban legkevesebb két ember vesztette életét. MTI/EPA/Szerhij Sesztak

Két robbanássorozat rázta meg kedd reggel a kelet-ukrajnai Harkivot is. A város polgármestere, Ihor Tyerehov a Telegramon azt írta, hogy öt percen belül két robbanássorozat volt a városban. Az adatok szerint a robbanások a város egyik ipari üzemének közelében történtek.

A Kijevtől nyugatra fekvő Zsitomir polgármestere arról tájékoztatott, hogy

a reggeli támadásokat követően a város áram és víz nélkül maradt.

Az ukrajnai atomerőműveket üzemeltető Enerhoatom vállalat kedden azzal vádolta Oroszországot, hogy elrabolta a dél-ukrajnai Zaporizzsja oroszok által elfoglalt atomerőművének két vezető beosztású ukrán munkatársát. Oleh Kosztyukov informatikai vezetőt és Oleh Oseket, az erőmű igazgatójának asszisztensét hétfőn vitték el - írta a vállalat a Telegramon. "Egyelőre semmit sem tudni hollétükről vagy állapotukról" - derült ki a közleményből.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×