eur:
394.65
usd:
369.44
bux:
65343.37
2024. április 23. kedd Béla
Fülöp-szigeteki pénzügyőr elkobzott cigarettásdobozokon tapos csempészáruk megsemmisítése előtt Manilában 2019. július 23-án. A délkelet-ázsiai ország vámhivatala 89, 2 millió forint (306877 dollár) értékben semmisített meg lefoglalt cigarettákat, cigarettatöltő gépeket és egy luxusautót.
Nyitókép: MTI/EPA/Mark R. Cristino

A háború miatt tűnhettek el az ukrán cigarettacsempészek

Tavaly még rekordközeli mennyiségben foglalt le az adóhivatal illegálisan behozott vagy itthon előállított dohányárut, idén azonban már a tizedére esett a feketepiacról kivont mennyiség

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatalos közlése szerint január eleje és június vége között nagyjából 8500 esetben intézkedtek dohánytermékek ügyében a hatóságok. Fél év alatt tehát másfél milliárd forint értékben foglalt le a NAV illegálisan behozott vagy így előállított dohányárut – írja a vg.hu.

A mostani mennyiség jócskán elmarad a korábbi esztendők adataitól:

míg 2021 első hat hónapjában 106 millió szál cigarettát vont ki a NAV a forgalomból, addig az idén 11 milliót.

A csökkenés oka pontosan nem ismert, de valószínűleg az orosz–ukrán háború miatt foglaltak le kevesebb árut. A portál azt írja, „a csempészet kifizetődő tevékenység, erre utal, hogy az ukrán–magyar határ mentén tevékenykedő bandák az utóbbi időben nem egyszer drónokkal röptették át az árut, vagyis költöttek az üzletükre”. A háború kitörése óta viszont az ukrán rendőrség fokozottan figyeli a határt, a menekültek miatt pedig magyar oldalon is nagy a hatósági jelenlét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×