eur:
395.43
usd:
372.54
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Cigarettázó férfi egy bécsi kávézóban 2019. október 31-én. November elsejétől teljes dohányzási tilalom lép életbe az osztrák vendéglátóipari egységekben. A kerthelységek és a szabadtéri vendéglátó egységek kivételével tilos lesz a dohányzás az összes olyan nyilvános helyen, ahol ételt és italt állítanak elő, vagy fogyasztanak. A tilalom a vízipipára és az elektromos cigarettára is vonatkozik.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Őrsi Gergely: a cigicsikk flegma elpöckölésére nincs mentség

Egy hét alatt 29 bírságolás történt ki a II. kerületben a cigarettacsikkek eldobása miatt. A bírságokat a Széll Kálmán téren, a Lövőház utcában, a Fény utcában, a Margit körúton és a Patakhegyi utcában szabták ki.

A II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely Facebook-bejegyzésében reagált a bírságokra. Szerinte szomorú, hányan tartják természetesnek a csikkek eldobálását, ugyanis aki ilyet tesz, tudja hogy szemetel, és távolról sem érdekli a köztisztaság.

Az eldobott cigarettacsikk káros hulladék: arzént, formaldehidet, ólmot, hidrogén-cianidot, és ammóniát is tartalmaz. Szeptember eleje óta

ötezertől 150 ezer forintig terjedő pénzbírság szabható ki elpöckölt cigarettacsikkek miatt a II. kerületben.

Mivel a városrendészek sem ez a "legfontosabb feladata", a polgármester bízik abban, hogy a csikkek eldobálása visszaszorul, és nem lesz szükség bírságolásra. Hozzátette: a héten elkezdődik az egyeztetés a dohányboltokkal a köztisztaság hatékony javítása érdekében.

Őrsi Gergely teljes Facebook-posztját itt tekintheti meg:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×