eur:
393.74
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Térdig érő vízben gyalogolnak emberek az árvíz sújtotta pakisztáni Novserában 2022. augusztus 29-én. Pakisztánban a június közepe óta tartó árvizekben 1033 ember életét vesztette, a monszunesők okozta áradások miatt mintegy 33 millió embernek kellett elhagynia lakóhelyét.
Nyitókép: MTI/EPA/Bilaual Arbab

Pakisztán: a világnak kötelessége segítenie – fotók

Pakisztánnak több mint 10 milliárd dollárra (4 ezermilliárd forint) lesz szüksége, hogy helyreállítsa az országot sújtó, hónapok óta tartó áradások okozta károkat – jelentette ki újságíróknak az ázsiai ország tervezési és gazdaságfejlesztési minisztere.

Ahszán Ikbál az AFP francia hírügynökségnek elmondta, az árvizek következtében súlyosan megrongálódott az infrastruktúra, elsősorban a távközlési vezetékek, az utak és mezőgazdasági eszközök.

A tárcavezető leszögezte:

a világnak kötelessége segítenie Pakisztánt abban, hogy az ország szembeszálljon a klímaváltozás következményeivel.

Az áradások miatt Pakisztán augusztus végén vészhelyzetet is hirdetett és nemzetközi segítséget kért.

Szohbat Pur, 2022. augusztus 30.
Légi felvétel az árvíz sújtotta pakisztáni Szohbat Purról 2022. augusztus 29-én. Pakisztánban a június közepe óta tartó árvizekben 1033 ember életét vesztette, a monszunesők okozta áradások miatt mintegy 33 millió embernek kellett elhagynia lakóhelyét. A tervezési és gazdaságfejlesztési miniszter szerint az országnak több mint 10 milliárd dollárra (4 ezermilliárd forint) lesz szüksége, hogy helyreállítsa az országot sújtó, hónapok óta tartó áradások okozta károkat.
MTI/AP/Zahid Husszein
Légi felvétel az árvíz sújtotta pakisztáni Szohbat Purról 2022. augusztus 29-én. Pakisztánban a június közepe óta tartó árvizekben 1033 ember életét vesztette, a monszunesők okozta áradások miatt mintegy 33 millió embernek kellett elhagynia lakóhelyét. A tervezési és gazdaságfejlesztési miniszter szerint az országnak több mint 10 milliárd dollárra (4 ezermilliárd forint) lesz szüksége, hogy helyreállítsa az országot sújtó, hónapok óta tartó áradások okozta károkat. MTI/AP/Zahid Husszein

Az ország katasztrófavédelme hétfő este azt közölte, hogy az elmúlt 24 órában az áradások során 75 ember halt meg, 59 pedig megsérült. A legsúlyosabb károkat és a legtöbb áldozatot az ország déli részén található Szind tartományból jelentették.

A hatóság augusztus elején közzétett jelentése szerint az árvizek mintegy 3451 kilométernyi utat rongáltak meg és 149 hidat tettek tönkre.

Novsera, 2022. augusztus 29.
Térdig érő vízben gyalogolnak emberek az árvíz sújtotta pakisztáni Novserában 2022. augusztus 29-én. Pakisztánban a június közepe óta tartó árvizekben 1033 ember életét vesztette, a monszunesők okozta áradások miatt mintegy 33 millió embernek kellett elhagynia lakóhelyét.
MTI/EPA/Bilaual Arbab
Térdig érő vízben gyalogolnak emberek az árvíz sújtotta pakisztáni Novserában 2022. augusztus 29-én. Pakisztánban a június közepe óta tartó árvizekben 1033 ember életét vesztette, a monszunesők okozta áradások miatt mintegy 33 millió embernek kellett elhagynia lakóhelyét. MTI/EPA/Bilaual Arbab

A június közepe óta tartó, az utóbbi évtizedek legsúlyosabbjainak számító áradások több mint 1100 ember halálát okozták eddig, sokan megsérültek, körülbelül egymillió ház és sok termőföld megsemmisült, illetve víz alá került az ország területének mintegy harmada.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×