INFORÁDIÓ
2022. augusztus 15. hétfő
Mária

twitter

elon musk

felvásárlás

per

jogvita

Újabb fordulatok Elon Musk és a Twitter vitájában

Újabb fordulatok Elon Musk és a Twitter vitájában

Infostart

A Twitter cáfolja, hogy rákényszerítették volna Elon Musk-ot a közösségi média vállalat megvásárlására.

A milliárdos azt állítja, hogy a 44 milliárdos vásárlással be akarták őt csapni. Erről a portfolio.hu számolt be a Reuters hírügynökségre hivatkozva. Ezzel szemben a Twitter tagadja Elon Musk vádjait és ragaszkodik ahhoz, hogy nyélbe üssék, az üzletet.

A Tesla és a SpaceX tulajdonosa áprilisban tett ajánlatot a Twitter felvásárlására, de ezt nem sokkal később vissza is vonta. Elon Musk szerint a médiavállalat azt állította, hogy 238 millió, monetizálható, napi aktív felhasználója van. A valóságban azonban a hirdetéseket ténylegesen látó felhasználók száma nagyjából 65 millióval alacsonyabb. A milliárdos szerint a Twitter akkor is hazudott, amikor azt közölte, hogy a bot- és spamfiókok valóban a felhasználók kevesebb mint 5 százalékát teszik ki.

Ezzel szemben a Twitter kitart amellett, hogy az általa közölt adatok a valóságnak megfelelőek és követeli, hogy Elon Musk folytassa a felvásárlást, vagy fizesse ki az egy milliárd dolláros elállási díjat.

A hét elején a Twitter tucatnyi idézést adott ki a Musk felvásárlási ajánlatát támogató bankoknak, befektetőknek és ügyvédi irodáknak egyaránt, Musk pedig a Twitter tanácsadóinak a Goldman Sachsnál és a JP Morgannél végzett munkájuk miatt. Jogi szakértők szerint a Twitter kérései arra utalnak, hogy a vállalat tudni akarta, miért fordult ellene Musk, vagy hogy megszegte-e a kötelezettségét, hogy elegendő finanszírozást szerezzen az üzlethez - írja a portfolio.hu.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018