eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
digital 3d virus rise of the second corona wave. microbes with an upward arrow symbolize increasing numbers of infections. digital image
Nyitókép: Bihlmayer Fotografie/Getty Images

Új variáns: Belgiumban is emelkedőbe fordult a koronavírus-trend

Ismét emelkedik a koronavírussal fertőzöttek átlagos napi száma, és egyre többeket szállítanak kórházba a fertőzés súlyos tüneteivel Belgiumban.

A La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap az illetékes belga közegészségügyi hatóság kedden közzétett adatait ismertetve azt közölte, hogy június 7. és 13. között naponta átlagosan 1878 új koronavírusos fertőzöttet vettek nyilvántartásba, s ez 19 százalékos növekedést jelent az előző hét adataihoz képest. Az esetek 59,1 százalékában a koronavírus omikron variánsa okozta a fertőzést.

A The Brussels Times közlése szerint a napi tesztek átlagos száma a múlt hét óta nagyjából változatlan, de a pozitivitás aránya 19,4 százalékra nőtt, vagyis

majdnem minden ötödik teszt pozitív eredményt mutat.

A vírus szaporodási rátája 1,1, amely azt jelenti, hogy a járvány terjedésének üteme gyorsul. A 100 ezer lakosra jutó új megbetegedések száma 14 nap alatt elérte a 210-et - közölték.

A nagy fertőzőképességű omikron változat BA.2-es alvariánsa az esetek mindössze 59,1 százalékát teszi már csak ki, mivel az új BA.5 rohamosan hódít.

Ez okozza az emelkedő esetszámot Portugáliában és az Egyesült Államokban, valamint Romániában és Dél-Afrikában is.

Belgiumban vizsgált időszakban naponta átlagosan közel 61 embert szállítottak kórházba a koronavírus-fertőzés súlyos tüneteivel, s ez 15 százalékkal több az előző hétnapos időszakban kórházba szállított betegnél. Jelenleg az országban 889 koronavírus-fertőzöttet ápolnak kórházban, köztük 62 beteget intenzív osztályon kezelnek. Ugyanebben az időszakban naponta átlagosan 6 ember halt meg a vírusfertőzés következtében, ez öt százalékkal marad el az előző heti adatoktól.

A járvány kezdete óta 4 177 440-en fertőződtek meg az új típusú koronavírussal és 31 835-en haltak meg a szövődményekben Belgiumban.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×