eur:
388.62
usd:
360.85
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella
Önkéntesek takarítják a romokat egy orosz légitámadást követően Harkivban 2022. március 28-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Irina Verescsuk drámai üzenete: Evakuáljanak Kelet-Ukrajnából, amíg még lehet

Az ukrán miniszterelnök-helyettes figyelmeztette az érintett hatalmas területen élőket, hogy hagyják el a településeket, mert később nem fognak tudni segíteni rajtuk.

Irina Verescsuk a BBC tudósítása szerint elmondta, hogy Harkiv, Donyeck és Luhanszk régió ukrán katonai vezetői arra kérik a helyi lakosságot, hogy próbálják meg elhagyni a régiót, és mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy ez "szervezett módon" történjen.

"Ha az emberek maradnak, hamarosan újabb támadások és a halál veszélye fogja fenyegetni őket", mondta. "Semmit sem tehetnek ez ellen, mi pedig nem fogunk tudni segíteni rajtuk" - tette hozzá az ideiglenesen megszállt területek reintegrációjáért felelős tárca vezetője egy szerdai tévéműsorban.

Oroszország a közelmúltban bejelentette, hogy katonai műveleteit a Donbász régióra összpontosítja, amely mind a Donyeck, mind a Luhanszk régiót magában foglalja.

Harkiv - Ukrajna második legnagyobb városa - közel van az orosz határhoz, és a háború kezdete óta az orosz erők támadásainak célpontja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 07:24
×
×
×
×