eur:
391.12
usd:
366.21
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Unsplash.com

Vagyonmentésbe kezdett számos gazdag orosz

Ingatlanvásárlási rohammal szembesültek két országban is.

A gazdag oroszok isztambuli és dubaji ingatlanokba fektetik a pénzüket, ezzel mentik a vagyonukat a nyugati szankciók elől. A Reuters alapján a vg.hu azt írja, hogy vannak, akik új otthont keresnek, de olyanok is, akik befektetési szándékkal vásárolják az ingatlanokat.

Több ingatlancég is arról számolt be, hogy ömlik az orosz pénz Törökország és az Egyesült Arab Emírségek ingatlanpiacába.

  • Az isztambuli Golden Sign ingatlantársaság egyik alapítója arról számolt be, hogy naponta 7-8 egységet is eladnak oroszoknak, akik készpénzzel fizetnek, de bankszámlát is nyitnak az országban, valamint aranyat is visznek. Gazdagok vásárolnak, de nem oligarchák, és voltak, akik 3 vagy 5 lakást is vásároltak.
  • A dubaji Modern Living ingatlancég vezetője úgy tapasztalta, hogy a városban megtízszereződött az orosz érdeklődés a piacon, és több oroszul beszélő üzletkötőt is fel kellett vennie.

A két ország jó viszonyt ápol Oroszországgal, a repülőjáratok is működnek, ugyanakkor mind Törökország, mint az Egyesült Arab Emírségek is bírálta az Ukrajna ellen indított háborút. Mindkét országban ösztönzik ugyanakkor az ingatlanbefektetéseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×