eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: YouTube/Mohammed Shiras Basheer

Ilyen volt 2022 két Guinness-rekordot bezsebelő tűzijátéka - videók

Két Guinness-rekordot is megdöntöttek Ras Al Khaimahban, az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu-Dzabi közelében.

A világ minden tájáról érkeztek turisták, hogy megnézzék a 2022-es új esztendő leglátványosabbnak ígérkező tűzijátékát és drónshowját

A nézők százezrei kísérték végig Ras Al Khaimah szilveszteri ünnepségét, amely sajtóbeszámolók szerint két Guinness-rekordot döntött meg. Ezek a „legtöbb távirányítású drón, amely egyidejűleg tűzijátékot is elindítanak”, illetve a „legmagasabb drónos tűzijáték” - írta az Al Arabija.

A 4,7 kilométeren átívelő, az Arab-öböl fölött látható 12 perces pirotechnikai drónműsor és tűzijáték 15 000 látványelemet vonultatott fel. Több mint 130 tengeri pontont vettek hozzá igénybe és több száz pirotechnikai drónból álló flotta kápráztatta el a nézőket.

Az újévet a pozitivitás és az optimizmus jegyében megnyitó tűzijáték egyben az Egyesült Arab Emírségek fennállásának 50. éve előtti tisztelgés is volt. Ras Al Khaimah egyébként a régió egyik vezető turisztikai célpontja.

Még nem jelent meg hivatalos, hosszú videó a tűzijátékról, de számos néző megörökítette a látványt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×