eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: vaccinetracker

Bulgáriában igazán aggasztó az átoltatlanság

Ebből a nyár végéig biztosan EU-s közügy lesz, hiszen van egy cél: a felnőtt lakosság 70 százalékos átoltottsága.

Az Európai Bizottság elnöke szerint megvalósult az Európai Unió azon célkitűzése, hogy az európai felnőtt lakosság 70 százaléka július végéig megkapja a koronavírus elleni védőoltás legalább első adagját.

Az EU Monitor főszerkesztője, Gyévai Zoltán rámutatott: ez egy "mozgó" átlagszám, néhány tagállam, például Bulgária kevésbbé tud jó eredményeket felmutatni.

"Belgiumban, Hollandiában és másutt már 80 százalék felett tart az első oltások aránya, ezen országok a nyár vége előtt bőven az átlagcél felett teljesítenek majd, miközben vannak országok, amelyeknek nagyon kapaszkodniuk kell, Bulgária egy-két héttel ezelőtt még 15 százalékon állt" - mutatott rá Gyévai Zoltán.

A probléma szerinte az, hogy a folyamat "kiegyenlítetlenül zajlik" a tagállamokban, másfelől minden követ meg kell mozgatni annak érdekében, hogy a felnőtt lakosság jelentős részét beoltsák, ennek teljesüléséig ugyanis "nem lesz vége a korlátozásoknak".

Az országonkénti átoltottási térkép ITT érhető el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×