eur:
394.69
usd:
365.27
bux:
65518.41
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Palkovics László: fejleszteni kell a kkv-ket

Magyarországon a kis- és közepes vállalatok (kkv) a gazdaság nagyon meghatározó részét képviselik, és a kormány gazdaságpolitikájának központi eleme a támogatásuk - mondta el az innovációs és technológiai miniszter pénteken Portóban.

Palkovics László Varga Judit igazságügyi miniszterrel közösen az európai kis- és közepes vállalatokat képviselő szövetség főtitkárával, Véronique Willems-szel is tárgyalt a szociálpolitikai témákkal foglalkozó európai uniós csúcstalálkozó alkalmából.

A közmédiának a megbeszélésekről nyilatkozva a szektorral kapcsolatos fejlesztendő területek közül kiemelte az innovációs, megújulási képességet, amely magában foglalja a saját termékfejlesztést és a kutatásokat is. Hangoztatta, hogy Magyarország kiemelt hangsúlyt szeretne fordítani a kutatás-fejlesztésre a kkv-k esetében a következő uniós költségvetésben. Emellett meg kell teremteni azt a támogatói környezetet is, amelyhez ezek a vállalatok fordulni képesek. Az egyetemek - különösen a vidékiek - átalakításánál ezért az egyik fontos szempont volt, hogyan tudnak a régió ilyenfajta innovációs szolgáltatójává válni.

A fejlesztendő területek közé tartozik a kkv-k digitális képessége is. Ezen a területen Magyarország nem áll túlságosan jól, értékelhető digitális vállalatirányítási rendszerrel például a kis- és közepes vállalatoknak csak a 17 százaléka rendelkezik. Az állam segíteni igyekszik nekik, és az Innovációs és Technológiai Minisztérium ennek keretében elindította azt a portált, amelyen a vállalkozók hamarosan információkat érhetnek el arról is, hogyan tudnak hozzájutni digitális vállalatirányítási rendszerhez - mondta el Palkovics László.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×