eur:
394.58
usd:
365.04
bux:
65436.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egészségügyi dolgozó előkészíti a fecskendőt, mielőtt beolt egy katonát az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat Indiában gyártott és Covishield néven forgalmazott koronavírus elleni vakcinájával az ukrajnai Kramatorszkban lévő katonai támaszponton 2021. március 2-án.
Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Meghalt egy katonanő röviddel a beoltása után

A nálunk frissen engedélyezett Covishield vakcinával oltották be. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tragédiát.

Meghalt egy ukrán katonanő röviddel azután, hogy megkapta a Covishield koronavírus elleni védőoltást – közölte Facebook-oldalán az ukrán fegyveres erők katonaorvosi egységének parancsnoksága.

A halál oka egyelőre ismeretlen, az orvosszakértői vizsgálatot szerdán tartják.

Az Odessza megyében szolgálatot teljesítő szerződéses katonanő, akit március 21-én oltottak be, kedden a laktanyán kívül összeesett, a helyszínre érkező mentők megpróbálták újjáéleszteni, de nem jártak sikerrel – jelentette az Interfax Ukrajina hírügynökség.

Ez volt az első haláleset, amióta Ukrajnában március elején megkezdték az oltási kampányt.

A kijevi vezetés februárban kapta meg az első 500 ezer adag, az Indiai Szérum Intézet (SII) által gyártott, az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett, új koronavírus elleni védőoltást.

Az AstraZeneca vakcinájának alkalmazását az elmúlt hetekben rövid időre több ország felfüggesztette, miután felmerült, hogy az oltóanyag vérrögképződési problémákat okozhat. Ezt követően az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is megvizsgálta a vakcinát, és arra jutott, hogy az oltás előnyei messze meghaladják a potenciális kockázatokat, az oltóanyag pedig hatékony és biztonságos.

Hétfőn a gyártó, egy, az Egyesült Államokban elvégzett széles körű teszt eredményére hivatkozva, azt közölte, hogy az AstraZeneca védőoltás nem növeli a vérrögképződés kockázatát.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket

Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket

Megjelent és április végétől rendelkezésre áll a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amely nulla százalékos fix kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra – jelentette be a Magyar Fejlesztési Bank. A 155,54 milliárd forint keretösszegű program az MFB Pont Plusz hálózaton keresztül, az MBH Bank és a Gránit Bank megkülönböztetett fiókjaiban lesz elérhető.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×