eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőmaszkot viselő nő halad el az Argos kiskereskedelmi vállalat bezárt üzlete előtt London belvárosában 2020. augusztus 12-én. A brit statisztikai hivatal (ONS) közlése szerint rekordmértékben csökkent a brit hazai össztermék (GDP) a második negyedévben az előző három hónaphoz mérve az új koronavírus okozta járvány közvetlen gazdasági hatásaként.
Nyitókép: MTI/AP/Alastair Grant

Június közepe óta nem volt ennyi új fertőzés az Egyesült Királyságban

Az elmúlt 24 órában 1522 új koronavírus-fertőzést regisztráltak, június 12-e óta ez a legmagasabb szám.

A friss hivatalos adatok szerint a vírus okozta Covid-19 betegségnek 12 új halálos áldozata van. Grant Shapps brit közlekedési miniszter a Twitteren bejelentette, hogy

a brit kormány visszaállította a 14 napos karanténkötelezettséget a Svájcból, Csehországból és Jamaicából érkezők számára.

Hozzátette azonban, hogy a karanténköteles országok listájáról London levette Kubát. Az új rendelkezések szombat hajnalban lépnek életbe.

Június közepén az addigi magasról a brit kormány közepesre csökkentette a járvány intenzitását jelző riasztási szintet, azaz az ötfokozatú készenléti skálán a negyedikről a harmadik szintre mérsékelte a járványkészültséget. A lépést a fertőzések számának csökkenésével indokolták.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×