eur:
393.81
usd:
367.75
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. december 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick Seeger

Előreléptek, de továbbra is megosztottak az EU-tagállamok

Júliusban már személyes csúcstalálkozót tarthatnak a vezetők a helyreállítási alapról és a keretköltségvetésről.

Komoly előrelépést sikerült tenni az európai uniós tagországok vezetőinek pénteki tanácskozásán, azonban továbbra is megosztottság mutatkozik köztük úgy a helyreállítási alapot illetően, mint az unió 2021 után esedékes hosszú távú keretköltségvetésének esetében - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a videokonferencia keretében tartott csúcsértekezletét követően Brüsszelben.

Úgy fogalmazott: a tagországok állam-, illetve kormányfői

készen állnak arra, hogy a tárgyalások "egy újabb szakaszára váltsanak".

Bejelentette, hogy július közepén újabb csúcstalálkozót tartanak immár személyes jelenléttel, és ezen - reménye szerint - áttörés várható a koronavírus-válság utáni fellendülést szolgáló helyreállítási alapról, valamint a többéves keretköltségvetésről.

A Brexitről szólva Michel megerősítette, hogy az Egyesült Királyság nem kíván élni a jövőbeli kétoldalú kapcsolatrendszer kialakítását szolgáló átmeneti időszak meghosszabbításának lehetőségével, ez az időszak így december 31-én véget ér. Kijelentette, az idő szűkössége miatt fel kell gyorsítani a tárgyalásokat.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×