eur:
393.67
usd:
364.6
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára nagy hatótávolságú tüzérségi hadgyakorlatot kísér figyelemmel egy meg nem nevezett észak-koreai helyszínen 2020. március 2-án. A fegyverteszt során kilőtt lövedékek közül több a Japán-tengerbe csapódott. A kommunista állam 2019-ben 13 alkalommal végzett próbaindítást rakétákkal.
Nyitókép: MTI/AP/KCNA/KNS

Váratlan helyen tűnt fel Kim Dzsong Un

Észak-Korea hírügynöksége azt jelentette, hogy Kim Dzsong Un, a kommunista ország vezetője megjelent nyilvánosan május elsején egy műtrágyagyár felavatásán. A ceremóniáról fotók jelentek meg az állampárt - a Koreai Munkapárt - Rodong Szinmun című lapjában.

A ceremóniáról fotók jelentek meg az állampárt - a Koreai Munkapárt - Rodong Szinmun című lapjában. Un a fotók tanúsága szerint maga vágta át az avatási szalagot, a munkások lelkesen üdvözölték és elkísérte a ceremóniára húga, Kim Jo Dzsong is. A CNN azt írta ugyanakkor, hogy nem tudja független forrásból megerősíteni a kép hitelességét.

Az eseménynek az ad jelentőséget, hogy az észak-koreai vezető egészségi állapotának válságosra fordulásáról, mi több, haláláról találgató hírek keltek szárnyra az utóbbi két hétben a világban, mivel az észak-koreai vezető nem jelent meg az április 15-i ünnepségen, nagyapjának, a népi Korea alapítójának születésnapi évfordulóján. Feltételezések szerint szívműtéten eshetett át, majd állapota válságosra fordult.

Egy Észak-Koreából dezertált, Dél-Koreában parlamenti mandátumot szerzett képviselő, Ji Seong-ho már azt állította, hogy 99 százalékoos valószínűséggel múlt hétvégén meghalt Kim Dzsong Un, és várakozása szerint a halálhírt ezen a hétvégén be is fogják jelenteni.

Ezek után következett az a - szintén nagyrészt feltevésen alapuló - magyarázat, miszerint csupán a koronavírus-járvány miatt nem mutatkozott emberek között, nehogy elkapja a kórt, és a ragály elől vidékra húzódott vissza egy luxusnyaralóba.

Kim Dzsong Un április 11-e, azaz húsz nap után jelent meg május elsején nyilvánosan emberek között.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Pár hónapja már voltak pletykák, március elején pedig hivatalossá vált, hogy spanyol vonatgyártót venne egy magyar befektetői csoport, több mint 200 milliárd forintért. A hírek szerint a spanyol kormány igyekszik keresztbe tenni a Talgo nevű cég felvásárlásának, és nemrégiben felbukkanhatott egy újabb potenciális vevő is, így korántsem biztos a siker. Összeszedtük, hogy hol tart most a sztori, hogy mit gyárt pontosan a Talgo, és hogy miért kell ennyire a spanyol cég a magyar befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×