eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Beatrix yorki hercegnő és jegyese, Edoardo Mapelli Mozzi érkezik Jean-Christophe Napoléon Bonaparte hercegnek, I. Napóleon francia császár 33 éves leszármazottjának és menyasszonyának, a 31 éves Olympia Arco-Zinneberg grófnőnek az esküvőjére az Invalidusok házának Szent Lajos-templomába Párizsban 2019. október 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Újabb esküvő lesz a brit királyi családban

II. Erzsébet királynő 31 esztendős unokája, Beatrix hercegnő május 29-én megy férjhez Londonban Edoardo Mapelli Mozzi 37 éves olasz származású ingatlanmágnáshoz - jelentette be pénteken a Buckingham-palota.

Az esküvőt a londoni St. James-palota királyi kápolnájában tartják, és a ceremónia jóval inkább magánjellegű lesz, mint Beatrice húgának, Eugenie-nek az esküvője, amelyet 2018-ban rendeztek a Windsor-kastélyban. A St. James-palota kápolnájában tartották egyébként 1840-ben Viktória királynő és Albert herceg esküvőjét.

Az esküvő után II. Erzsébet uralkodó fogadást ad a Buckingham-palotában.

Beatrix hercegnő András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyerekének elsőszülött leánya. Édesanyja Sarah Ferguson, aki elvált András hercegtől.

Az olasz nemesi családból származó Mozzi, aki tavaly jegyezte el a hercegnőt, brit állampolgár, és egy korábbi kapcsolatából van egy kétéves kisfia.

András herceg tavaly bejelentette be, hogy visszavonul hivatalos uralkodóházi kötelezettségeitől az után, hogy a figyelem központjába került a szexuális zaklatás miatt elítélt néhai Jeffrey Epsteinnel ápolt barátsága miatt. Egy nő ugyanis azt állítja, hogy Epstein utasítására 17 éves korától többször is szexuális kapcsolatba került a herceggel. Az FBI ki akarja hallgatni a herceget az Epstein ügyében indított újabb nyomozásában, de egy amerikai ügyész a múlt héten arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a herceg nem bizonyult együttműködőnek. András herceg tagadja a vádakat.

Beatrix húga, a 28 esztendős Eugénia hercegnő 2018 októberében ment férjhez a polgári származású 33 éves Jack Brooksbankhez. Brooksbanknek saját borkereskedő cége van, emellett ő a George Clooney Oscar-díjas hollywoodi sztár és barátai alapította - a Diageo brit szeszesitalgyártó óriás által két éve egymilliárd dollárért felvásárolt - Casamigos tequilacég globális márkanagykövete.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×