eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Costa Smeralda óceánjáró horgonyoz a Róma közelében fekvő Civitavecchia kikötőjében 2020. január 30-án. Az egyik makaói utast az új koronavírus tüneteivel kórházba szállították, a többi utas a fedélzeten várja a vizsgálatokat. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerint eddig 170 ember halt meg a koronavírus új, először Hupej tartományban azonosított változata okozta betegségben.
Nyitókép: MTI/AP/Andrew Medichini

Vesztegzár az óceánjárón - az első tesztek negatívak

Mintegy hétezer ember - közöttük hatezer utas - rekedt csütörtök reggel óta a Róma melletti Civitavecchia kikötőjében egy Palma de Mallorcából érkezett tengerjáró hajón, miután két koronavírusfertőzés-gyanús esetet találtak a hajón.

A Costa hajótársaság szóvivője megerősítette, hogy mintegy 6000 utas van a hajón, a többiek a személyzethez tartoznak. A mintákat a fertőző betegségekre szakosodott római Spallazani kórházban elemezik - közölte az ASL.

Csütörtök este az olasz egészségügy-minisztérium közölte, hogy "az első vizsgálatok során nem találtak koronavírust, de várnak a végső eredményre".

Médiajelentések szerint a mintegy 6000 utas elhagyhatja a hajót.

Mint arról az Infostart beszámolt, a Costa Smeralda hajóorvosa jelezte csütörtökön az olasz kikötői hatóságoknak, hogy a hajón egy kínai házaspár tartózkodik, a feleség köhög és magas láza van.

A Costa hajótársaság megerősítette, hogy életbe léptették a gyanús esetekre vonatkozó eljárási rendet. Az 54 éves makaói nőt és férjét a hajó orvosi rendelőjében karanténba helyezték. Olasz médiaértesülések szerint a házaspár január 25-én érkezett Milánóba Hongkongból, majd Savonában szállt hajóra.

A Costa Smeralda, a Costa tengerjáró flotta zászlóshajója csütörtök reggel érkezett Civitavecchiába a Spanyolországhoz tartozó Palma de Mallorcáról, egyhetes földközi-tengeri körút keretében. A hajó a tervek szerint csütörtök este indult volna tovább az északnyugat-olaszországi La Speziába. Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint a házaspárral együtt összesen 751 kínai turista tartózkodik a hajón.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×