INFORÁDIÓ 
2020. április 8. szerda
Dénes

angela merkel

egészség

németország

Angela Merkel német kancellár Frank-Walter Steinmeier államfő beszédét hallgatja Christine Lambrecht igazságügyi miniszter beiktatási ünnepségén a berlini államfői hivatalban, a Bellevue-palotában 2019. június 27-én. Az eseményen ismét remegésroham tört a kancellárra, aki előzőleg június 18-án a kancellária udvarán lett rosszul a nyilvánosság előtt a bemutatkozó látogatásra érkező ukrán államfő, Volodimir Zelenszkij fogadási ünnepségén.

Új részletek Angela Merkel egészségi állapotáról

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Angela Merkel német kancellár egészséges - jelentette ki a szövetségi kormány helyettes szóvivője.

Martina Fietz tájékoztatóján a kormányfő egészségi állapotára vonatkozó újságírói kérdésre elmondta:

a G20-csoport oszakai találkozójáról érkező képek "olyan kancellárt mutatnak, aki teljességgel aktív és egészséges".

Hozzátette, hogy Angela Merkel "végzi a munkáját és megtartja valamennyi tervezett programját".

A helyettes kormányszóvivőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy csütörtökön egy hivatalos rendezvényen - a kormány új igazságügyi miniszterének államfői kinevezési ceremóniáján - a kancellárra rátört a reszketés. A roham tíz nap alatt másodszor fordult elő Angela Merkelnél a nyilvánosság előtt.

Berlin, 2019. június 27.
Angela Merkel német kancellár Christine Lambrecht igazságügyi miniszter beiktatási ünnepségén a berlini államfői hivatalban, a Bellevue-palotában 2019. június 27-én. Az eseményen ismét remegésroham tört a kancellárra, aki előzőleg június 18-án a kancellária udvarán lett rosszul a nyilvánosság előtt a bemutatkozó látogatásra érkező ukrán államfő, Volodimir Zelenszkij fogadási ünnepségén.
MTI/EPA/Clemens Bilan
Angela Merkel német kancellár Christine Lambrecht igazságügyi miniszter beiktatási ünnepségén a berlini államfői hivatalban, a Bellevue-palotában. Az eseményen ismét remegésroham tört a kancellárra, aki előzőleg június 18-án a kancellária udvarán lett rosszul a nyilvánosság előtt a bemutatkozó látogatásra érkező ukrán államfő, Volodimir Zelenszkij fogadási ünnepségén. MTI/EPA/Clemens Bilan

Pénteken több országos lap kommentárt közölt az esetről. A Die Welt kiemelte, hogy a vezető politikusok egészségi állapota "nem csupán magánügy".

Ez különösen a világpolitikai folyamatokat alakító politikusokra érvényes. Egészségi állapotuk megegyezik kormányuk cselekvőképességének és országuk stabilitásának állapotával. Egyszerűen lemondani és visszavonulni pedig a politikában nem lehet, mert "a nem megfelelő pillanatban előkerülő utódlási kérdések azonnal hatalmi kérdésekké válnak, és politikai instabilitásba torkollhatnak" - írta a Die Welt.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap az Amikor Merkel reszket, a keselyűk köröznek című kommentárjában kiemelte: az egész világ odafigyel, ha Merkel reszketni kezd, hiszen ekkor "nem egy akármilyen személy, hanem a Német Szövetségi Köztársaság kancellárja reszket, és neki nemcsak a német tartományokban van szava".

Hozzátették: Angela Merkel ugyan megteheti, hogy nem veszi figyelembe a "károgást", de ha még egyszer "lesz ok az aggodalomra, személyesen kell megválaszolnia azt az egy demokráciában legitim kérdést, hogy milyen a kormányfő egészségi állapota".

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018