eur:
393.1
usd:
367.2
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Phenjan, 2018. szeptember 20.Mun Dzse In dél-koreai elnök (b) és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a háromnapos csúcstalálkozójuk alkalmából tartott ünnepségen a phenjani Május Elseje Stadionban 2018. szeptember 19-én. A kétoldalú találkozó középpontjában az észak-koreai atomfegyverprogram leállítása és a fegyverszünettel véget ért 1950-53-as koreai háború békemegállapodással történő lezárása szerepel. (MTI/EPA/Phenjani sajtóiroda/pool)
Nyitókép: MTI/EPA/Phenjani sajtóiroda/pool

Papírra vetette nagy vágyát Észak-Korea diktátora

Kim Dzsong Un még az ideinél is többször szeretne találkozni Dél-Korea elnökével.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető levelet küldött Mun Dzse In dél-koreai elnöknek, sajnálozását fejezve ki amiatt, hogy nem tudtak az év vége előtt még egyszer találkozni - közölte vasárnap Mun hivatala.

Ugyanakkor kifejezte reményét, hogy ezután sűrűbbek lesznek a csúcstalálkozók "a béke és gyarapodás" érdekében.

Az idén nagyon felgyorsult a két ország közeledése, párhuzamosan az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti olvadással.

A két koreai vezető háromszor találkozott, és Kim Dzsong Un júniusban Szingapúrban találkozott Donald Trump amerikai elnökkel is, ami történelmi jelentőségű esemény volt.

Kim levelében újévi üdvözlete mellett emlékezetett azokra a gyakorlati lépésekre, amelyeket a két Korea megtett az idén viszonyuk és kapcsolataik javítására. Mun Facebook-oldalán üdvözölte Kim elkötelezettségét a további tárgyalásokra.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×