INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

olaszország

genova

híd

újjáépítés

Genova, 2018. augusztus 14.Az A10-es autópálya leszakadt hídjának egy része Genova közelében 2018. augusztus 14-én. A balesetnek több tucat halottja van. (MTI/EPALuca Zennaro)

Az olasz kormány saját kezébe akarja venni a genovai híd újjáépítését

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Az olasz kormány saját kezébe akarja venni az augusztus 14-én leomlott genovai híd újjáépítését, s azt semmiképpen sem kívánja átengedni a bírálatok kereszttüzébe került sztrádatársaságnak - közölte Danilo Toninelli olasz közlekedési miniszter az Anch'io rádióadó keddi műsorában.

A pénzt az összedőlt hidat üzemeltető Autostrade per l'Italia (ASPI) magán autópálya-kezelő vállalatnak kell s biztosítania, "de mi fogjuk újjáépíteni a hidat" - hangsúlyozta Toninelli.

"Minden más tiszteletlenség lenne a halálos áldozatok hozzátartozóival és a város lakosaival szemben" - jelentette ki az Öt Csillag Mozgalom (M5S) olasz kormánypárt politikusa.

Az olasz kormány szerint a Benetton család tulajdonában álló cég a felelős felelősnek a történtekért.

Az ANSA olasz hírügynökség s beszámolt arról, hogy a 80 esztendős Renzo Piano olasz sztárépítész kedden bemutatta saját, a híd újjáépítésére vonatkozó terveit Giovanni Totinak, az északkelet-olaszországi Liguria tartományi elnökének. A világhírű építész tervei alapján készült a többi között a párizsi Pompidou Központ és a berlini Potsdamer Platz.

Toninelli hétfőn parlamenti bizottság előtti meghallgatásán hangsúlyozta: a Polcevera patak fölött negyven méter magasan ívelt Morandi autópályahíd összeomlását "abszurdnak" nevezte, ami - mint fogalmazott - elkerülhető lett volna. Az M5S a tragédia következményeként a magánkézben lévő utakat ismét államosítaná. Ezzel kapcsolatban azonban nézeteltérés uralkodik az M5S és koalíciós partnere, a Liga között.

A Morandi autópálya-völgyhíd augusztus 14-én délben omlott le, több mint harminc gépjármű hullott a 45 méteres mélységbe. Összesen 43 ember halt meg.

Nyitókép: (MTI/EPALuca Zennaro
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018