eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Háromszáz gyanúsítottat vesznek őrizetbe a török puccskísérlettel kapcsolatban

Elrendelte a török ügyészség 300 gyanúsított őrizetbe vételét a hadsereg köreiben folytatott vizsgálata alapján, amelyet azért indított, hogy feltárja, kinek volt köze a 2016-os puccskísérlethez - jelentette az Anadolu török hírügynökség.

Az őrizetbe vettek közül 211 ember jelenleg is a hadsereg állományában van.

A gyanúsítottakról azt feltételezik, hogy kapcsolatban álltak Fethullah Gülen hitszónok hálózatával, amely a török vezetés szerint a két évvel ezelőtti puccskísérletet szervezte.

Törökországban rendszeresek a tömeges őrizetbe vételek ebben az ügyben. Csütörtökön a légierő több mint 80 tagját vették őrizetbe a Gülen-hálózathoz fűződő állítólagos kapcsolataik miatt.

Bár az Egyesült Államokban élő hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez, a puccskísérlet óta legalább 160 ezer embert vettek őrizetbe, legalább 50 ezret pedig előzetes letartóztatásba is helyeztek azzal a gyanúval, hogy közük lehet a Gülen-mozgalomhoz és azon keresztül az összeesküvéshez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×