eur:
394.83
usd:
370.34
bux:
65265.51
2024. április 19. péntek Emma
Durián gyümölcs
Nyitókép: Wikimedia/Dénes Emőke

Kihívták a tűzoltókat, kiürítették az egyetemet egy durián miatt

Félezernyi diákot és oktatót menekítettek ki egy melbourne-i egyetem épületéből, mert gázszagot éreztek. Utóbb kiderült, nem gáz volt.

A Melbourne-i Királyi Műszaki Intézet egyik épületében figyeltek föl a furcsa szagra. Úgy vélték, szivárgó gázt éreznek, ezért az épületet kiürítették - írja a BBC.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki, mert az intézményben az oktatáshoz veszélyes vegyi anyagokat is tartanak. A szakemberek azt gyorsan kiderítették, hogy nem gáz került a levegőbe, de az eltartott egy darabig, amíg megtalálták a riadalom valódi okát.

Valaki egy duriánt hagyott az egyik könyvszekrényen, és az egyébként is erős szagú gyümölcs rothadásnak indult. A bűz a klímarendszeren keresztül terjedt szét az épületben.

Mi is az a durián?

A durián trópusi gyümölcs, eredeti előfordulási területe Indonézia szigetvilága volt, azonban manapság sok más szigetre, valamint Ázsia déli és délkeleti részeire és Ausztrália északi és északkeleti részeire is betelepítették.

A nagyjából kókuszdiónyi gyümölcsöt számos különböző méretű és alakú tüske borítja, de húsa puha. Viszont szörnyen erős szaga van.

A bűzös gyümölcs fogyasztásnak számos jótékony hatása van: szabályozza a vércukor szintet, ellazítja az idegeket és az izmokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×