eur:
388.97
usd:
363.22
bux:
68276.24
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újra kísért a H1N1 vírus

Háromféle influenza, a régebbről ismert A és B, valamint a tavaly felbukkant új típusú (H1N1 vírus által okozott) elleni egyidejű védekezést javasol a 2010-2011-es téli időszakra vonatkozó oltási ajánlásában az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális irodája.

Az 53 európai országnak szóló javaslat szerint logisztikai megfontolásból, azért, hogy elkerülhető legyen a többszöri oltás és csökkenthető az a teher, amelyet a szezonális influenza ró az idős emberekre, három komponensű, mindhárom vírust tartalmazó oltószer alkalmazása a célszerű.

A WHO hat olyan elsődleges rizikócsoportot jelölt meg, amelyek tagjainál feltétlenül szükség van a védettség kialakítására. Ezek: a legalább hat hónapos krónikus szív- vagy tüdőbetegek, anyagcserebajokkal és vesebetegséggel küszködők, illetve immunhiányosak; az országosan megállapított idősségi korhatáron túl lévő emberek, függetlenül egyéb kockázatoktól; terhes nők; egészségügyi dolgozók; időseket és fogyatékosokat ellátó otthonok dolgozói; más, az egyes országok saját adatai és lehetőségei alapján meghatározott csoportokhoz tartozók.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×