eur:
388.53
usd:
360.65
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Amerikai elnökválasztás: történelmi lehet a demokrata győzelem

Szinte már borítékolható az amerikai elnökválasztás végeredménye, mondta Frank Tibor külpolitikai elemző. Hozzátette, nyolcvan éve nem volt példa arra, amire most számítanak, hogy a kongresszus mindkét házában a demokraták lesznek többségben.

Egyértelművé váltak az amerikai elnökválasztás esélyei, a világsajtó már befutóként kezeli ÍBarack Obamát - mondta az InfoRádiónak Frank Tibor külpolitikai elemző.

Leszögezte, fontos, hogy nem csupán egy republikánus elnököt vált egy demokrata, hanem a kongresszus két házában is jelentős változásokra lehet számítani. Ha mindenki befut, akiről ezt feltételezik, akkor mindkét házban jelentős demokrata többség lesz majd, ilyen pedig nyolcvan éve nem fordult elő - hívta fel rá a figyelmet Frank Tibor. Mint mondta, ezzel hihetetlen lehetőségek nyílnak meg az új elnök előtt.

Az elemző kifejtette, a választások november negyedikén lesznek, aznap éjjel már tudni fogjuk a végeredményt is. Az új elnök január huszadikán foglalhatja el hivatalát, ötven éve ez a hagyomány. Addig hatalomtechnikai szempontból holt időszak van.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×