eur:
400.13
usd:
368.48
bux:
0
2024. október 21. hétfő Orsolya
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Fantasztikus hír a bajba jutott napelemeseknek

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség az ÉMI Nonprofit Kft.-vel és a Nemzeti Hatósággal folytatott szakmai egyeztetései után jelentős segítséget kaptak azok a családok, akik részt vesznek az RRF 6.2.1-2. napelemes pályázatban, amely 100 százalékos támogatást biztosít a magyar családok napelemes beruházásaihoz.

A szövetség tájékoztatója szerint "az elmúlt időszakban több nehézség adódott, különösen a Traditional Solutions Kft. (naposmegoldas.hu) megszűnése miatt, amely számos pályázó családot kilátástalan helyzetbe hozott.

Az MNNSZ-hez több károsult család fordult segítségért, miután a kivitelező váratlanul megszüntette tevékenységét. A szövetség szakmai egyeztetéseket folytatott az ÉMI Nonprofit Kft.-vel és a Nemzeti Hatósággal, kidolgozva egy javaslatcsomagot. Ennek eredményeként

a pályázók 8 hónapos határidő-módosítást kaptak a kivitelezések befejezésére,

és lehetőségük nyílt kivitelezőváltásra.

Fontos elem volt, hogy a Traditional Solutions Kft. által felvett előleget ne a családoktól követeljék vissza, bár a támogató erre jogosult lett volna. Az MNNSZ kérésére sikerült elérni, hogy a családok mentesüljenek ettől a kötelezettségtől, és az új kivitelezők folytathassák a projekteket - áll a közleményben.

A döntés több száz családot mentett meg jelentős anyagi kártól, és biztosította számukra a lehetőséget, hogy napelemes beruházásaikat sikeresen befejezhessék.

Emellett az MNNSZ létrehozott egy ajánlói listát az ÉMI által szerződött kivitelezőkből, akik vállalták, hogy a műszaki tartalom megtartása mellett átveszik a pályázó családok kivitelezéseit, és sikeresen befejezik a projekteket.

Címlapról ajánljuk
Csak megrendezték - ez a legvadabb hiedelem a Fico-merényletről

"Csak megrendezték" - ez a legvadabb hiedelem a Fico-merényletről

A szlovákiai SCIO ügynökség felmérése szerint minden hetedik szlovák állampolgár úgy véli, hogy a Robert Fico miniszterelnök elleni merénylet valójában meg sem történt. A kormányfő közben cáfolta azokat a híreket, melyek szerint jelentést kért a szlovák titkosszolgálattól az ellene májusban elkövetett merényletről.

Kaiser Ferenc: Ukrajna néhány atomtöltettel nem tudja megijeszteni Putyint

Ukrajna néhány héten belül atomfegyvereket állíthat elő, ha Oroszország úgy dönt, megkísérel egy újabb offenzívát Kijev ellen – állította a Bildnek egy magas beosztású ukrán tisztviselő. Az ukránok szerint megvan az anyag és a tudás az atomfegyverek előállításához. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az InfoRádióban azt mondta: Ukrajna valóban tudna nukleáris fegyvert építeni, Oroszországgal azonban nem tudná felvenni a versenyt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Bizonytalan nyitás jöhet az európai tőzsdéken

Bizonytalan nyitás jöhet az európai tőzsdéken

Felemás hangulatban indulhat a kereskedés hétfőn az európai tőzsdéken, a határidős indexek állása alapján vegyesen nyithatnak az irányadó indexek. Az ázsiai részvénypiacokon a kínai tőzsde emelkedik ma, a befektetők a kínai jegybank lépéseire figyelnek az élénkítő lépések közepette, ezen kívül egy német ipari termelői infláció adat érkezik délelőtt, és fontosabb vállalati negyedéves gyorsjelentés sem lesz. Itthon a hét eseménye az MNB kamatdöntése lesz kedden. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint változatlanok maradhatnak a kamatok, a Magyar Nemzeti Bank holnapi ülésén aligha folytatja a kamatcsökkentést

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×