eur:
396.3
usd:
363.26
bux:
71925.82
2024. augusztus 8. csütörtök László
Kriston Zoltán postás autójába rakja az önkormányzat kézbesítésre váró csomagjait a nyíregyházi 1. számú postahivatal udvarán 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Beköltözhetnek-e a posták a művelődési házakba?

Augusztus 1-vel megközelítőleg 100 postahivatalt zár be a Magyar Posta. A vállalat szerint a jogszabályi elvárásokat messze meghaladva, országszerte közel 2150 postán áll az ügyfelek rendelkezésére. A kistelepüléseken újszerű megoldásokban gondolkoznak.

Dolgozói becslések szerint mintegy 90–100 postahivatal zárt be országszerte - írja a hellovidek.hu. Jellemzően az 1500 főnél kisebb lakosságú településeken került lakat a hivatalokra. Lapnak válaszolt a Magyar Posta, amely hivatalosan semmit nem kommunikált az ügyről. Mármint arról, hogy mely településken zárnak be.

Általánosságban azonban azt írták, hogy a posta jelenleg a jogszabályi elvárásokat messze meghaladva, országszerte közel 2150 postán áll az ügyfelek rendelkezésére. Az ügyfélforgalom csökkenése miatt azonban bizonyos helyeken üzemeltetési módot váltanak.

A többi között lehetőséget biztosítanak a szolgáltatások mobilpostára azon településeken, ahol postapartneri együttműködésre nem kerül sor. A postai szolgáltatás tehát továbbra is minden településen biztosított marad.

A lapnak megszólalt Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke is, aki elmondta, hogy a Magyar Posta a piaci versenyben működő vállalat. A bevételeiből finanszíroz minden kiadást. Tehát a gazdaságos működés érdekében számos mérlegelés szükséges. Ő is arra hívta fel a figyelmet, hogy az ügyfelek általi személyes igénybevétel az elektronikus szolgáltatások teljesítésével rendkívül megcsappant. Így nem csoda, ha

az 1500 lakos alatti településeken a forgalomból eredő bevétel nagysága a veszteség nagyságát növeli.

A Magyar Posta az uniós előírások szerint nem kaphat állami támogatást.

Az Infostarton is beszámoltunk arról, hogy a kultúrház lehet az egyik megoldás azoknak a falvaknak, ahol az alacsony forgalom és a magas fenntartási költségek miatt veszélybe kerül a helyi posta. A kulturális államtitkárság új programja, hogy bevinnék a kis postákat a művelődési házakba.

Címlapról ajánljuk

Szépségtapasz: háromgólos győzelem a görögök ellen

A magyar női vízilabda-válogatott 12-9-re legyőzte a görögöket, s ezzel jogot szerzett arra, hogy szombaton az ötödik helyért játsszon, az olaszokkal.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×