eur:
385.26
usd:
354.71
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
A logo for the Magyar Nemzeti Bank, the Hungarian central bank, during the Lamfalussy conference in Budapest, Hungary, on Monday, Feb. 6, 2023. Hungary and the global economy have passed the worst on inflation in part due to softer demand, National Bank of Hungary Deputy Governor Mihaly Patai told the conference. Photographer: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Itt a kamatdöntés, tényleg változtatott a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal 7,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben mérsékelte keddi, kamatdöntő ülésén.

Legutóbbi, márciusi ülésén a testület 75 bázisponttal 8,25 százalékra csökkentette az alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben csökkentette.

Februári kamatdöntő ülésén a monetáris tanács - a januári 75 bázispontos mérséklést követően - 100 bázisponttal csökkentette az alapkamatot, 9,00 százalékra, és a kamatfolyosó két szélét is ugyanilyen mértékben mérsékelte.

A legutóbbi kamatdöntő ülést követő háttérbeszélgetésen Virág Barnabás azt mondta, hogy lezárult a monetáris politika "gyors lépésekkel operáló szakasza", a második negyedévben lassul a kamatcsökkentés üteme, a monetáris politika új szakaszba lép.

A jegybank alelnöke ezúttal is tart tájékoztatót, amelyről összefoglaló cikket készít majd az Infostart.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×