eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Electric car lithium battery pack and power connections
Nyitókép: Prapass Pulsub/Getty Images

Három új, gigantikus akkumulátorgyár épül Európában

Európai székhelyű autógyártók állnak a háttérben.

A Stellantis, a Mercedes-Benz és a TotalEnergies közös tulajdonában lévő ACC (Automotive Cells Company) európai autóakkumulátor-gyártó hétfőn bejelentette, hogy lezárult egy három európai "gigagyár" fejlesztéséhez szükséges nagyszabású, 4,4 milliárd euró értékű finanszírozási kör. Az összegyűlt, illetve felajánlott pénzek között banki források, állami támogatások és az ACC három részvényesének készpénzinjekciói szerepelnek.

Mint a Portfolio írta, a forrásból négy új ACC gyártósor építését finanszírozzák: létesül egy második Franciaországban, egy első a németországi Kaiserslauternben és kettő az olaszországi Termoliban. Ezek a vállalat első, lítiumion-akkumulátorokat gyártó üzemét egészítik ki, amelyet az észak-franciaországi Billy-Berclau-ban nyitottak meg tavaly.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×