eur:
389.03
usd:
362.04
bux:
67970.16
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Budapest, 2022. november 12. A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. irodája a River Estate Irodaházban a fővárosban a XIII. kerületben,  a Váci úton. A cég elődje az EPA-HCS Kft. volt, melyet 1994-ben alapított Teszári Zoltán romániai magyar vállalkozó. Tulajdonosa Magyarországon a 4iG, Romániában az RCS&RDS konzorcium, mely a holland bejegyzésű Digi Communications N.V. leányvállalata, ami 2017 óta van a bukaresti tőzsdén. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

A DIGI-ügyfelei sem ússzák meg a díjkorrekciót, de van jó hír is

A Telekom, a Vodafone és a Yettel után a DIGI is bejelentette, hogy mennyi lesz a távközlési vállalatnál az inflációkövető díjemelés.

A DIGI a műsorterjesztési, vezetékes internet és a vezetékes hangszolgáltatások havidíjait a Központi Statisztikai Hivatal által közölt 17,6 százalékos infláció értékénél alacsonyabb mértékbe, 14,9 százalékkal fogja korrigálni idén.

A korrekció az árakban késleltetve, vagyis nem mindjárt az év elején, hanem május elsejétől fog megjelenni

– tájékoztatta a vállalat a közleményében. Ebben azt írták, hogy a díjkorrekció mértékének és a késleltetett bevezetésének köszönhetően 2024-ben a DIGI árai változnak a legkisebb mértékben a legnagyobb piaci szolgáltató között.

A közlemény arra is kitér, hogy a DIGI nemcsak az előfizetési díjakat, hanem az ügyfelek által elérhető havidíj kedvezményeket is megemeli. Ezek mértéke szintén május elsejétől és szintén 14,9 százalékkal növekszik.

A társaság azt is hangsúlyozza, hogy a díjkorrekció nem érinti a DIGIMobil és a DIGINet Aktív 50 díjcsomagok tarifáit. A díjkorrekcióról szólva kiemelik, hogy

a fogyasztók kisebb mértékű költségnövekedéssel szembesülnek majd, mint amelyet a jogszabályi keretek biztosítanak:

a 17,6 százalékos fogyasztói árindexhez képest 2,7 százalékkal kedvezőbb a díjkorrekció, amely egyaránt vonatkozik majd a lakossági és az üzleti ügyfelekre is.

Az árváltozásban érintett előfizetőket a DIGI folyamatosan tájékoztatni fogja elektronikus úton és a számlalevél mellékletében. A szolgáltató ugyanakkor továbbra is kedvezményeket nyújt az elektronikus számlázásra áttérő, valamint a hűségidőt vállaló ügyfelek számára; ezekről a társaság honlapján, valamint a DIGI országosan működő 55 ügyfélszolgálati pontján, továbbá a 1272-es telefonszámon adnak részletes tájékoztatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×