eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Milyen jó itthon: Van, ahol csak 10 ezer forintot ér az alapnyugdíj

Thaiföldön az alapnyugdíja nagyjából havi 10 ezer forintnak megfelelő bath. A dolog azért viszzás, mert a nyugállományba vonult köztisztviselők, katonák és rendőrök ehhez képest jelentős összeget kapnak, de tömegek kénytelenek fillérekkel beérni.

Thaiföldön az idősek központi támogatása olyan alacsony, hogy az jóval az országos és a nemzetközi szegénységi küszöb alatt van - írja a novekedes.hu.

Tavaly annyival súlyosbodott a helyzet, hogy egy új rendelkezés miatt az említett összeghez már csak az jut hozzá, aki bizonyítja, hogy rászorul.

Az, hogy az ázsiai országban a rendszer nem omlik össze kártyavárként az elsősorban annak köszönhető, hogy a thaiföldi társadalomban a gyermekek hagyományosan támogatják a szülőket idős korukban.

Thaiföldön a lakosság 21 százalékát teszik ki a 60 év felettiek, ez az arány pedig 2050-re már 38,5 százalékon fog állni az előrejelzések szerint.

A kanadai a Mercer vállalat, amely a világ 47 nyugdíjrendszerét szokta rangsorolni azt hozta ki, hogy van, ahol még a thaiföldinél is rosszabb a helyzet. A „szégyenlistájuk” alapján

Argentínában, a Fülöp-szigeteken és Indiában áll a leggyengébb lábakon a nyugdíjrendszer.

A Fülöp-szigeteken ugyan több reform is történt az utóbbi időszakban, nagyon mélyről kell felküzdjék magukat, hisz 2011-ben még a 60 felettiek közel 80 százaléka az államtól nem kapott pénzügyi támogatást. Pár éve ezt az arányt már sikerült lefaragni 37 százalékra.

Afrikában még ennél is drámaibb a helyzet.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×