eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Budapest, 2021. április 24. A Magyar Államkincstár cégtáblája irodaházának bejáratánál a főváros V. kerületében, a Hold utca 7. szám alatt. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Változás jön a kincstári ügyintézésben

Népszerűek a kincstár online szolgáltatásai: a Magyar Államkincstár ügyfelei a tranzakciók 80 százalékát már az online felületeken kezdeményezik, a WebKincstár és a MobilKincstár felhasználóinak száma meghaladta az 490 ezret, és az azonnali online számlanyitás bevezetése óta már minden második számlát online nyitottak - közölte az intézmény.

A tájékoztatás szerint a telefonos kincstári szolgáltatást, a TeleKincstárt igénybevevők száma minimálisra csökkent, a számlatulajdonosok mindössze 0,2 százaléka él ezzel a lehetőséggel.

Hozzátették, hogy a kincstár figyelemmel kíséri az ügyfelek szokásait a szolgáltatásfejlesztések tervezésekor, ezért az online megoldások folyamatos fejlesztése mellett a TeleKincstár szolgáltatásainak egy részét kivezeti.

2024. január 8-tól a TeleKincstár telefonos ügyfélszolgálaton keresztül nem lehetséges értékpapír-számlára vonatkozó tranzakciós és adatmódosítási megbízásokat leadni,

ugyanakkor információkérésre, tájékozódásra a TeleKincstár a jövőben is változatlanul elérhető marad.

A közlemény szerint 2024-ben tovább fejlesztik és még több kényelmi funkcióval látják el a WebKincstár és MobilKincstár alkalmazásokat.

Ezzel egyidejűleg – a visszaélések esélyének csökkentése és az ügyfelek védelme érdekében – a postai levél és e-mail útján történő tranzakciós vagy adatmódosítási megbízások benyújtására nem lesz lehetőség január 8-tól. A kincstár 79 ügyfélszolgálatán a személyes ügyintézés teljes körűen, zavartalanul történik a jövőben is – írták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×