eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka egy Lynx páncélozott gyalogsági harcjárműben a NATO-erők részvételével megrendezett Adaptive Hussars 23 többnemzeti országos gyakorlat megnyitóján a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanyában 2023. november 7-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Kész az első magyar Hiúz

A NATO-vállalásokkal összhangban kialakítás alatt álló nehéz dandár képesség légvédelmét ellátó fejlesztésről állapodott meg a Magyar Honvédség és a Rheinmetal. Közben kiderült, hogy elkészült Zalaegerszegen az első hazai gyártású KF-41 Lynx típusú páncélozott harcjármű.

A Magyar Honvédség egyik büszkeségének számító, a világ egyik legmodernebbjének tartott Lynx harcjármű felszerelésének fontos alkotóeleme a légvédelmi torony, amelynek jelentőségét a jelenlegi biztonsági kihívások tapasztalatai emelik ki. Az alacsonyan szálló, kisméretű drónok, illetve a hagyományos légi célok elleni aktív védekezés ma már elengedhetetlen a páncélos képességek hatékony alkalmazásánál - írta csütörtökön a Honvédelmi Minisztérium.

A hvg.hu most azt vette észre a Rheinmetall Hungary Zrt. vezérigazgatójának, Paul Walfnak a LinkedIn-oldalán, hogy elkészült az elő az első magyar Lynx.

Budapest, 2022. október 15.
A Lynx KF41 harcjármű az átadási ünnepségen a Petőfi Sándor Laktanyában 2022. október 15-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Budapest, 2022. október 15. Egy Lynx KF41 harcjármű az átadási ünnepségen a Petőfi Sándor Laktanyában 2022. október 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A Skyranger 30 alkalmazásával a csapatlégvédelmi fegyvernem újraépítésének lehetünk tanúi - fűzte hozzá közleményében a HM.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×